Nyhetsbrev 1 2014 - rfs.se
RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 1 2014

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 1 2014. Några av artiklarna som publiceras i tidningen SocialQrage kommer publiceras här på webbplatsen. Nyhetsbrevet går även att ladda ner som pdf här.

Ladda ner RFS nyhetsbrev i Social Qrage som pdf (600 kb)

INNEHÅLL:
I det här numret är temat rekrytering, som är ett av utvecklingsområdena i RFS rättssäkerhetsprojekt. Anna Kinch, sekreterare i Hallands godmans- och förvaltarförening intervjuas också om medlemskommunikation. RFS reder även ut vad en huvudman med förvaltare får göra.

 

 • Rekrytering lyfts i nyhetsbrevet

  2014-02-17 Årets första nyhetsbrev i SocialQrage har temat rekrytering. På vissa håll kämpar både myndigheter och RFS lokalföreningar med att hitta engagerade frivilligarbetare. Samtidigt finns det gott om dem på andra håll. Vad är då receptet?
  Rekrytering lyfts i nyhetsbrevet
 • ”Det handlar om att ta hand om frivilligarbetarna”

  2014-02-17 Att gå samman över myndighetsgränser när frivilliga ska rekryteras har visat sig framgångsrikt i RFS rättssäkerhetsprojekt. Genom att hänvisa frivilligarbetare till varandra har teamen plötsligt tillgång till fler frivilliga.
  ”Det handlar om att ta hand om frivilligarbetarna”
 • Anna Kinch vill ha dialog med medlemmarna

  2014-02-04 Under 2014 kommer RFS kansli att fokusera arbetet kring föreningsutveckling. Här kan vi läsa vad Anna Kinch, sekreterare i Hallands godmans- och förvaltarförening, tänker kring medlemskommunikation.
  Anna Kinch vill ha dialog med medlemmarna
 • Vad en huvudman med förvaltare får göra

  2014-02-03 Med anledning av många felaktiga påståenden om vad en förvaltare kan göra som gjordes i SVT-dokumentären om Alice Babs i december och frågor som inkommit från RFS medlemmar, vill RFS göra några förtydliganden. Här skriver Linda Fröström, ombudsman för gode män och förvaltare, om vilka rättigheter en huvudman med förvaltare har.
  Vad en huvudman med förvaltare får göra
 • Att vara engagerad

  2014-02-18 I sin senaste ledare citerar Agneta Zedell en Gallup-undersökning som visa att endast 16 procent av de anställda i Sverige kommer till arbetet och är engagerade. "Nu frågar jag mig: hur kommer det sig att arbetslivet lyckas lägga en död hand över så många människor?", skriver hon.
  Att vara engagerad