RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Cirkelledarutbildning för gode män till ensamkommande barn

Människor i grupp2015-11-13

Studieförbundet ABF och RFS har tagit fram ett utbildningsmaterial för studiecirklar om uppdraget god man till ensamkommande barn och särskilt förordnade vårdnadshavare. I januari är det dags för första utbildningen för blivande studiecirkelledare. 

Med anledning av det höga antal ensamkommande barn som anländer, och väntas anlända framöver, så kommer det att behövas många nya gode män inom den närmaste framtiden. Även många som just fått ett uppdrag kan behöva mer utbildning och stöd i sitt uppdrag.

Den första utbildningen för blivande studiecirkelledare startar i januari 2016 och vi letar nu efter deltagare som vill lära sig mer om uppdragen och sprida kunskapen via studiecirklar till fler gode män och särskilt förordnade vårdnadshavare. Vi söker i första hand dig med tidigare erfarenhet av uppdragen, men även dig som har kännedom om uppdragen/målgruppen på annat sätt. Det viktigaste är att du vill lära dig mer och framförallt vill dela med dig av dessa kunskaper efter genomförd utbildning.

Utbildningen sker i Stockholm den 29-31 januari 2016 och är kostnadsfri (även resor ingår) förutsatt att du efter utbildningen är villig att åta dig uppdrag som studiecirkelsledare tillsammans med ABF på hemorten. Vid anmälan vill vi att du uppger en referens till någon i din lokala RFS-förenings styrelse

För mer information, program och  anmälan använd denna länk

Sista anmälningsdag är den 9 december.

Frågor: Om du har frågor är du välkommen att kontakta Anne Stringberg på ABF:s Förbundsexpedition, 08-613 50 22 eller mejl: anne.stringberg@abf.se