Ny ombudsman med fokus på socialtjänst - rfs.se
RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Ny ombudsman med fokus på socialtjänst

Laila Wold, RFS ombudsman socialtjänstområdet2016-04-13

Sedan mars är Laila Wold RFS nya ombudsman inom socialtjänstområdet. Hon är även projektassistent i Rollkoll och svarar på frågor och svarar på frågor från gode män och stödpersoner.

Berätta lite om dina tidigare arbetserfarenheter!
– Jag har arbetat i olika frivilligorganisationer, till exempel  Rädda Barnen och BRIS. Jag är jurist med inriktning på mänskliga rättigheter. De senaste åren har jag haft en egen konsultfirma där jag hjälpt organisationer med att starta projekt och söka pengar, berättar Laila Wold.

Vilken erfarenhet av frivilligt samhällsarbete har du?
– Sedan i höstas är jag god man för ett ensamkommande barn. Det har gett mig ett helt annat perspektiv på Sverige som jag fått lära känna på ett nytt sätt. Det har inte minst gett mig stor respekt för frivilliga samhällsarbetares viktiga och många gångar komplicerade insatser. 

Varför vill du arbeta med de här frågorna?
– Jag har själv varit både volontär och lett volontärer i frivilligorganisationer. Där leds ofta insatser av en anställd. Det känns spännande att stödja dem som så självständigt utför  viktiga samhälls-insatser  så som RFS medlemmar gör. 

Vem kan kontakta dig?
– Medlemmarna är  välkomna att kontakta mig när de behöver stöd och råd i sina uppdrag. Jag har redan fått många samtal. Det är intressant att höra om medlemmarnas uppdrag och dilemman. Jag hoppas jag kan hjälpa till med att bena ut en del svårigheter. Lokalföreningar kan gärna höra av sig om de vill bolla idéer eller bjuda in mig till en medlemsträff. 
– Jag är också angelägen om att ha ett gott samarbete med socialtjänsten. En del av mitt uppdrag är att utveckla RFS verksamhet inom det området.

Vilka aktiviteter har du inplanerade framöver?
–  Just nu sitter jag tillsammans med en kollega och skriver på en ansökan om medel för ett projekt motsvarande Rollkoll för gode män till ensamkommande barn. Vi är även inne i slutfasen av  Rollkoll, som  avslutas under almedalsveckan i juli.

Se kontaktuppgifter till RFS kansli här