RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 1 2016

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 1 2016. En tryckt version sänds till lokalföreningarnas medlemmar. Den digitala version går ut till alla medlemmar som vi har mejladress till, samarbetsparter och andra intresserade!

INNEHÅLL: Det här numret har tema är att öka kunskapen om vad det innebär att vara frivillig samhällsarbetare. Läs intervju med Thomas Jonsland, projektledare Socialstyrelsen och Marie Järsjö, handläggare vid Kriminalvårdens huvudkontor bland annat.

Ladda ner nyhetsbrevet som pdf

Läs det digitala nyhetsbrevet här

 • Uppdrag: att nå fler frivilliga samhällsarbetare

  RFS ringde upp Thomas Jonsland, Socialstyrelsens projektledare för ett regeringsuppdrag som går ut på att analysera situationen i kommunerna när det gäller rekrytering av bland annat gode män för ensamkommande barn och kontaktpersoner. Socialstyrelsen ska även planera och genomföra nationella informationsinsatser.
  Uppdrag: att nå fler frivilliga samhällsarbetare
 • ”Övervakarna en enorm resurs”

  Bente Resberg, RFS nya ombudsman inom kriminalvårdsområdet, berättar att hon i sitt tidigare arbete på frivården upplevt övervakarna som en enorm resurs. Nu vill hon bidra till att synliggöra frivilliginsatserna för allmänheten. Läs presentationen av Bente här.
  ”Övervakarna en enorm resurs”
 • Viktigt med rätt information från början

  I kommande nyhetsbrev tipsar Anders Dahlgren, god man för ensamkommande barn, om vad som kan vara bra att tänka på vid ett nytt uppdrag. Anders är till exempel noga med att förklara att han inte är en tjänsteman som ska fatta beslut, utan är en vanlig samhällsmedborgare som gör det här frivilligt.
  Viktigt med rätt information från början
 • Utbildning för lekmannaövervakare

  Kriminalvården arbetar med ett nytt utbildningsmaterial för lekmannaövervakare. RFS har fått ge synpunkter och ett förslag är nu ute på remiss inom Kriminalvården. Läs intervjun med Marie Järsjö på Kriminalvårdens huvudkontor.
  Utbildning för lekmannaövervakare
 • Om människans förmåga till samarbete

  Agneta Zedell skriver i sin ledare i kommande nyhetsbrev om samarbete och nämner bland annat författaren Lars Berg. I sin Kalaharitrilogi framhåller han att det är förmågan till samarbete som har medfört att människan kunnat överleva, trots mängden farligheter i omgivningen.
  Om människans förmåga till samarbete