RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 2 2015

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 2 2015. Några av artiklarna som publiceras i tidningen SocialQrage kommer publiceras här på webbplatsen. 

INNEHÅLL: Det här numret har tema barnperspektiv.

Ladda ner RFS nyhetsbrev i SocialQrage (pdf)

 • Fråga hur det blir för barnet!

  2015-03-30 En frivillig samhällsarbetare som stödjer en förälder kan ibland bli ett bollplank kring föräldrarollen. Det är viktigt att få in barnets perspektiv i samtalet, berättar Madelein Löfgren vid Bryggan Stockholm. Intervjun är publicerad i RFS senaste nyhetsbrev med tema barnperspektiv.
  Fråga hur det blir för barnet!
 • Om barnperspektiv och lekmannaövervakaruppdrag

  2015-03-30 Läs Petra Westerlings, verksamhetsledare vid Bryggan Karlstad, reflektioner om att ha med barnperspektivet i lekmannaövervakaruppdrag.
  Om barnperspektiv och lekmannaövervakaruppdrag
 • Hur funkar det att göra en orosanmälan?

  2015-03-30 Hur gör jag som frivillig samhällsarbetare för att anmäla till socialtjänsten att ett barn eller ungdom riskerar att fara illa? Går det att vara anonym och vad händer sedan?
  Hur funkar det att göra en orosanmälan?
 • RFS deltog vid europeisk konferens om ensamkommande

  2015-03-31 I januari i år deltog Lisbeth Karlsson, ledamot i RFS styrelse och ordförande i Godmansföreningen Ugglan i Söderhamn, vid en konferens i Nederländerna om ensamkommande barn. Läs Lisbeths reflektioner.
  RFS deltog vid europeisk konferens om ensamkommande
 • Öppna upp föreningarna: ”Det gäller att börja någonstans”

  2015-04-01 Här berättar två ordförande för lokala RFS-föreningar om hur de arbetar med att öppna upp föreningen för alla lagreglerade frivilliguppdrag och byta namn till frivilliga samhällsarbetare. Ett beslut som RFS årsmöte tog i maj 2014.
  Öppna upp föreningarna: ”Det gäller att börja någonstans”
 • Värdegrunden är vår styrka

  Agneta Zedell, förbundsordförande, skriver i sin ledare om värdet av att RFS har brukaren, patienten, huvudmannen och klienten i centrum för allt arbete. "Det är alltför vanligt att organisationer är mera navelskådande, alltså inriktade på de egna förmånerna."
  Värdegrunden är vår styrka