RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 2 2018

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 2 2018. En tryckt version sänds till lokalföreningarnas medlemmar. Den digitala versionen går ut till alla medlemmar som vi har mejladress till, samarbetsparter och andra intresserade!

INNEHÅLL: Det här numret har tema valfokus.

 • Vad tycker partierna?

  Hur ser riksdagspartierna på de lagreglerade frivilliguppdragens framtid? Vad tycker de behöver göras för att frivilliguppdragen ska prioriteras? Läs de åtta partiernas svar på RFS frågor.
  Vad tycker partierna?
 • Tips om att rösta

  Som frivillig samhällsarbetare kan det vara bra att ge din brukare praktiska råd om hur det går till att rösta i höstens allmänna val. En del röstberättigade personer kan av olika skäl inte ta sig till vallokalen eller behöver hjälp med att rösta.
  Tips om att rösta
 • Det räcker inte med vackra ord

  För att förbundet ska kunna fortsätta driva verksamhet brådskar det att hitta ny finansiering, skriver RFS ordförande i senaste ledaren. Det räcker inte med bara vackra ord från politiker om att de lagreglerade frivilliguppdragen är fortsatt viktiga i framtiden. Nu är det upp till bevis.
  Det räcker inte med vackra ord
 • Ny besöksgrupp i Skåne

  En ny besöksgrupp vid häktet Trelleborg har bildats inom Sydöstra Skånes frivilliga samhällsarbetare. Johan Ek, kriminalvårdsinspektör vid häktet, berättar att det blev en bra start och att de intagna var nöjda med mötet med besökarna.
  Ny besöksgrupp i Skåne
 • ”RFS lyfter lekmännens värde”

  Kerstin Svenssons forskning visar att synen på frivilligarbete har haft sina toppar och dalar under åren. Hon tror själv på lekmannamedverkan och undrar vem som skulle föra lekmännens talan och lobba för verksamhetens värde om inte RFS fanns.
  ”RFS lyfter lekmännens värde”