RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 3 2016

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 3 2016. En tryckt version sänds till lokalföreningarnas medlemmar. Den digitala version går ut till alla medlemmar som vi har mejladress till, samarbetsparter och andra intresserade!

INNEHÅLL: I det här numret presenteras Jenny Ögren, RFS nya förbundsordförande. Du kan också läsa om en ny projektansökan kring gode män för ensamkommande barn, studiecirkel för intagna på anstalt och omvärldsnotiser. 

Läs det digitala nyhetsbrevet här

 • Tack för förtroendet!

  I sin första ledare som ordförande för RFS skriver Jenny Ögren om sin bakgrund inom förbundet. Bland annat har hon varit lekmannaövervakare och arbetade för många år sedan vid RFS kansli. Nu ser hon fram emot att vara med och utveckla förbundet.
  Tack för förtroendet!
 • Jenny har fokus framåt

  – Jag skulle önska att resursen frivilliga samhällsarbetare skulle användas lite mer fantasifullt och medvetet, säger Jenny Ögren, RFS nya förbundsordförande. Läs intervjun med Jenny där hon om berättar om förbundets utmaningar och om viljan att sätta RFS och uppdragen på kartan.
  Jenny har fokus framåt
 • Projekt med stor spridning

  Att Rollkolls material fått så stor spridning visar på att det verkligen finns ett behov av att reda ut roller, berättar projektledare Elin Molander. Även om projektet avslutas i september i år kommer RFS arbeta för att hitta finansiering för projektets fortlevnad i någon form.
  Projekt med stor spridning
 • Bli cirkelledare på anstalt

  Vill du bidra till att intagna på anstalt blir bättre förberedda inför frigivningen? Bli cirkelledare för studiecirkeln Bättre framtid! Studiecirkeln är mycket uppskattade av den intagna och det finns en efterfrågan av nya studiecirklar.
  Bli cirkelledare på anstalt
 • Ny projektansökan om god man för ensamkommande barn

  RFS vill reda ut roller och förbättra samarbetet kring ensamkommande barn och deras ställföreträdare. En ny projektansökan har sänts in till Arvsfonden där en viktig del är att barnen själva ska få mer kunskap om inflytande i insatserna.
  Ny projektansökan om god man för ensamkommande barn
 • Nya förtroendevalda i förbundet

  Här är RFS nya förbundsstyrelse. Läs vilka tre nya krafter som valts in i förbundsstyrelsen och till andra förtroendeposter.
  Nya förtroendevalda i förbundet