RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 3 2017

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 3 2017. En tryckt version sänds till lokalföreningarnas medlemmar. Den digitala versionen går ut till alla medlemmar som vi har mejladress till, samarbetsparter och andra intresserade!

INNEHÅLL: Det här numret har tema att brukarperspektiv. Läs om hur det är att få stöd av en frivillig samhällsarbetare. Vad brukarna själva tycker är något som RFS alltid eftersträvar att få med i verksamheten. Ett gott exempel är Jönköpings läns brukarrevision av hur det är att ha stödperson. Läs om det och mycket mer nedan!

 • Min förvaltare är fantastisk

  Aldrig en förvaltare! Det var Rebeckas första reaktion när det kom på tal. Nu, fem år senare, beskriver hon sin förvaltare med idel lovord.
  Min förvaltare är fantastisk
 • Att förlora sin kontaktperson

  Thomas Jansson, ordförande FUB, delar RFS upplevelse att allt fler personer förlorar sin kontaktperson enligt LSS i samband med flytt till särskilt boende. – Det blir en stor frustration för helt plötsligt kan de inte göra aktiviteter som de har gjort tidigare, berättar han.
  Att förlora sin kontaktperson
 • "Det viktiga är att vi styr"

  Brukarperspektiv är temat för höstens första nyhetsbrev. I Jönköpings län har patienter fått tycka till om att hur det är att ha stödperson. Brukarrevisionen har gjorts av personer med erfarenhet av psykiatrisk tvångsvård.
  "Det viktiga är att vi styr"
 • Patienter nöjda med sina stödpersoner

  2017-09-13 En enkätstudie i Stockholm visar att 91 procent av de tillfrågade var nöjd med sin stödperson.
  Patienter nöjda med sina stödpersoner
 • Frivilliga som står kvar

  Jenny Ögrens ledare i årets tredje nyhetsbrev handlar om att gå mellan uppdragen som frivillig samhällsarbetare. Det gemensamma som frivillig samhällsarbetare handlar just om att vara medmänniska och att finnas där, sammanfattar hon.
  Frivilliga som står kvar