RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 4 2016

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 4 2016. En tryckt version sänds till lokalföreningarnas medlemmar. Den digitala version går ut till alla medlemmar som vi har mejladress till, samarbetsparter och andra intresserade!

INNEHÅLL: Det här numret har tema engagemang. Läs om vad myndighetens bemötande betyder för frivilligas engagemang samt om ledarskap och engagemang i föreningen. Det ges även exempel på vad som engagerar i föreningar. 

Läs det digitala nyhetsbrevet här

 • Välkomnandet spelar roll

  "Det gör stor skillnad för mitt personliga engagemang hur frågan om hur ofta jag kan ställa upp utformas - krävande, vädjande eller nyfiket." Jenny Ögren skriver i sin ledare i RFS kommande nyhetsbrev om hur välkomnandet, både av myndighet och förening, spelar roll för den frivilliga samhällsarbetarens engagemang.
  Välkomnandet spelar roll
 • Engagemang kan påverkas

  Det är så svårt att få folk att engagera sig! Känns det igen? En nyckel för att motivera till ideellt engagemang kan vara ledarskapet, menar forskaren Aron Schoug Öhman. Genom sitt eget ideella engagemang insåg han ganska snart att det behövs en speciell teknik för att leda och koordinera ideellt arbete.
  Engagemang kan påverkas
 • ”Det måste vara äkta”

  RFS kommande nyhetsbrev har tema engagemang. Här berättar Mattias Ekstrand, frivårdsinspektör, om hur viktigt frivårdspersonalens eget engagemang är i arbetet med lekmannaövervakare.
  ”Det måste vara äkta”
 • "Öppet forum drar folk"

  Här berättar Jennica Simesgården från Borlängeregionens frivilliga samhällsarbetare med flera om vad som engagerar mest i deras förening. Och om hur de får ihop engagemanget - i både frivilliguppdrag och förening.
  "Öppet forum drar folk"
 • Vill du engagera dig inom RFS?

  Som medlem inom RFS är det i första hand i lokalföreningen som du kan engagera dig. Här ges exempel på kortare insatser som du kan göra i din förening eller inom förbundet.
  Vill du engagera dig inom RFS?
 • Barnen i fokus i nytt projekt

  Ett av syftena med RFS nya projekt Min rätt - Din roll är att ensamkommande barn ska bli mer delaktiga i insatserna god man och särskilt förordnad vårdnadshavare. Här berättar projektledarna om varför projektet behövs och vad som blir de första stegen.
  Barnen i fokus i nytt projekt
 • RFS enkät om uppdrag kring ensamkommande barn

  Bidra i RFS nya arvsfondsprojekt Min rätt – Din roll. Fyll i vår enkät! Det gäller dig som har eller har haft uppdrag som god man för ensamkommande barn eller särskilt förordnad vårdnadshavare.
  RFS enkät om uppdrag kring ensamkommande barn