RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Nyhetsbrev 5 2015

Välkommen till RFS nyhetsbrev nummer 5 2015. En tryckt version sänds till lokalföreningarnas medlemmar. Den digitala version går ut till alla medlemmar vi har mejladress till, samarbetsparter och andra intresserade!

INNEHÅLL: Det här numret har tema ensamkommande barn. Läs om Kenneth Pettersson och Carina Wendelsson som är gode män för ensamkommande barn och om socialtjänsten i Uppsalas arbete med målgruppen med mera.

Ladda ner nyhetsbrevet som pdf

Läs det digitala nyhetsbrevet här

 • Satsa på frivilligkrafterna

  Agneta Zedell, RFS ordförande, skriver i ledaren i kommande nyhetsbrev om varför förbundet inte tror på en professionalisering av gode män till ensamkommande barn. Det som behövs är en ökad satsning på frivilliga. Läs ledaren här.
  Satsa på frivilligkrafterna
 • Frivilliga som fortsätter följa barnet

  Kenneth Pettersson och Carina Wendelsson är gode män för ensamkommande barn. För dem blir det ofta naturligt att fortsätta att följa barnen, både som särskilt förordnad vårdnadshavare när de fått uppehållstillstånd och efter 18-årsdagen.
  Frivilliga som fortsätter följa barnet
 • Ensamkommande ungdomar kan få kontaktperson

  RFS kommande nyhetsbrev har tema ensamkommande barn. I Uppsala kommun är det vanligt att ensamkommande barn och unga får samma person som god man och sedan som särskilt förordnad vårdnadshavare. Efter 18-årsdagen tillsätts ofta en kontaktperson för de unga som flyttat till utslussboende.
  Ensamkommande ungdomar kan få kontaktperson
 • Konferens ger nya idéer och inspiration

  Första helgen i november arrangerade RFS konferens för besökare på anstalt och häkte. På programmet fanns en psykolog och en sjuksköterska som föreläste om psykisk hälsa hos häktade och intagna, bla. Läs vad två av deltagarna tyckte.
  Konferens ger nya idéer och inspiration
 • Förening som förhandlat arvoden

  Söderhamns frivilliga samhällsarbetare har lyckats höja sina arvoden för gode män. Framgångsreceptet är framförallt tålamod, berättar Lisbeth Karlsson, ordförande i föreningen och ledamot i RFS förbundsstyrelse.
  Förening som förhandlat arvoden
 • Teckna ansvarsförsäkringen för gode män!

  RFS erbjuder via Söderberg & Partners en ansvarsförsäkring som skyddar dig som god man eller förvaltare i de fall du agerat fel. Ladda ner ett info-blad här.
  Teckna ansvarsförsäkringen för gode män!