Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #5026
    Anonym
    Inaktiv

    Jag har hittar skulder från mars i år (det är nu augusti) bland HM’s papper och varit i kontakt med fordringsägaren. Det är dock inga problem att betala dessa skulder direkt, pengar finns. (Jag har redan skickat betalningsuppdraget.) Behöver jag då fortfarande redovisa dessa under “skulder” i tillgångsförteckningen?

    #5241
    Anonym
    Inaktiv

    På tillträdesdagen som GM så redovisar jag de då kända skulderna. Det brukar “droppa in” skulder under de första månaderna. De tar jag upp vid årsslutet om de finns kvar.

    #5242
    Anonym
    Inaktiv

    De skulder som finns (fanns), har tillkommit genom att Hemtjänsten (som till nu har skött ekonomin) saknat underlag eller inte kunnat genomföra utlandsbetalningar.

    #5243
    Anonym
    Inaktiv

    Jag har alltid redovisat de skulder som finns anordnadedatum (tillträdande om det är byte av ställföreträdare). Man har ju en viss tid på sig att lämna tillgångsförteckning och de skulder jag hittar under den tiden redovisar jag. De som jag “hittar” efter tillgångsförteckning lämnats, noterar jag vilket datum jag “hittat” och lämnar i årsredovisning.

    #5244
    Anonym
    Inaktiv

    Om man får reda på fler gamla skulder efter det att förteckningen är inlämnad är det också bra att meddela detta till överförmyndaren, så att de har vetskap om detta. Den officiella redovisningen av detta lämnas vid nästa års/sluträkning.

    #5246
    Anonym
    Inaktiv

    I tillgångsförteckningen ska de skulder som finns vid datum för uppdragets anordnande (beslutsdatum) redovisas, Ronnie. Att du senare betalar dem har inte med den saken att göra.

    #5248
    Anonym
    Inaktiv

    Jovisst, men sådana skulder ska bekräftas av uppvisande av verifikat.
    I mitt fall har jag vissa problem med det. En skuld är privat och jag hade bara en muntlig uppgift från HM att gå efter, tills jag hade ringt runt till halva telefonkatalogen innan jag hittade rätt person… En annan skuld var en vägföreningsavgift, där det enda beviset för att skulden finns/fanns, var ett inbetalningskort, utställt på en annan person. (Inte heller min egen vägförening skickar ut en fullständig faktura.) Det tredje exemplet var det enklaste, en faktura skriven på finska…
    Nu är alla dessa skulder betalda, och jag väntar bara på ett papper (på finska) som visar taxeringsvärdet (eller något liknande) för en fastighet, sedan skickar jag in tillgångsförteckningen. Om verifikaten duger till ÖFN, återstår att se…

    #5252
    Anonym
    Inaktiv

    En not om “Muntlig uppgift från HM” var uppenbarligen fullt tillräcklig för min ÖFN! 🙂

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Forumet ”Förvalta egendom” är stängt för nya ämnen och svar.