• Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast för 8 år sedan av Anonym.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #4990
    Anonym
    Inaktiv

    Är det någon som vet vad som gäller när man har sjukersättning. Får man fortfarande ha uppdrag som god man?

    Tacksam för svar!

    #5096
    Anonym
    Inaktiv

    Ja, varför skulle man inte det? Jämför med pension! Eftersom uppdragen är fritidsuppdrag och ersätts som de gör lägger nog de flesta A-kassor inte heller sig i om man har några uppdrag samtidigt som man är arbetslös, bara man står till arbetsmarknadens förfogande när man ska. Det kan vara annorlunda om man har uppdrag som ersätts månadsvis, t ex god man för ensamkommande där ersättningen liknar en lön och där uppdraget med nödvändighet innebär att man arbetar dagtid och inte på sin fritid. 

    Vill man vara helt säker kollar man med Försäkringskassan eller sin A-kassa.

    #5307
    Anonym
    Inaktiv

    Om man uppbär sjukersättning måste man ha FK:s medgivande att ta uppdrag. Man kan endast ta emot ett prisbasbelopp i arvode innan det blir aktuellt för FK att minska ersättningen.

    #5310
    Anonym
    Inaktiv

    Jag har sjukersättning enligt det gamla systemet och jag har nu två uppdrag som (vanlig) god man.

    Jag skickar in en anmälan till FK i december varje år där jag anger hur mycket jag jobbar (anger att jag har två uppdrag som GM, antal timmar är omöjligt att veta) och att jag förväntar mig X kronor i arvode.

    Efter vad jag förstått så kan FK inte hindra mig alls från att jobba så länge jag rapporterar det. Det som kan hända är att ersättningen minskas, och med tanke på arvodets storlek och att gränsen är ~40000 så är det ingen större risk.

    #5312
    Anonym
    Inaktiv

    Som jag förstått saken handlar det om de som fått sjukersättning före 2008. De kan begära sk steglös avräkning. Man kan då ha uppdrag eller arbeta och får tjäna ett helt prisbasbelopp innan avräkning sker.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Forumet ”Övrigt” är stängt för nya ämnen och svar.