RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Sökes: Ombudsman för frivilliga samhällsarbetare - inriktning kriminalvårdsområdet

2018-07-09

Nu söker RFS en ombudsman för frivilliga samhällsarbetare, för arbete med utveckling av verksamheten framförallt inom kriminalvårdsområdet. 

Arbetsbeskrivning:

Som ombudsman ger du råd och stöd till medlemmar, framförallt lekmannaövervakare och förtroendemän samt till lokalföreningarnas besöksgrupper på häkten och anstalter. I arbetsuppgifterna ingår att anordna föreläsningar, utbildningar samt konferenser inom området lagreglerade frivilliguppdrag. Du stödjer befintliga lokalföreningar att i samarbete med frivården/kriminalvården organisera frivilliga samhällsarbetare och att vid behov bilda nya lokalföreningar.

Du arbetar kontinuerligt med dialog och samarbete med Kriminalvårdens olika enheter samt med omvärldsbevakning, analys och påverkansarbete. Tjänsten är i stora delar det du själv gör den till och vi förväntar oss därför att du gillar att arbeta med frihet under ansvar. Samtidigt utlovar vi ett gott samarbete med övrigt kansli, ett kontinuerligt stöd och ett kreativt klimat med utbyte av idéer.

Arbetet innebär resor samt visst helg- och kvällsarbete.

Utbildning och erfarenhet:

Vi ser gärna att du är jurist eller har annan relevant högskoleutbildning inom socialt arbete. Du arbetar självständigt och är van att ta ansvar. Du har samarbetsförmåga och är en god kommunikatör. Du har analytisk och organisatorisk förmåga samt skapar förtroende och goda relationer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågan att se och genomföra idéer tillsammans med samarbetsparter och medlemmar. Vi vill att du har erfarenhet av arbete inom Kriminalvården alternativt av annan myndighet inom rättsväsendet eller sociala området. Erfarenhet av förenings- eller folkrörelsearbete är meriterande.

Anställningsformer och ansökan:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med möjlighet till deltid. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.  Placering i Stockholm. Vi vill ha din ansökan och löneanspråk senast 13 augusti. Intervjuer kommer att ske fortlöpande. Tillträde snarast.

För ytterligare upplysningar kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad, 08-556 068 31 eller mejl nedan. För att få en jämnare könsfördelning på vår arbetsplats ser vi gärna manliga sökande. RFS har kollektivavtal med Akademikerförbunden och Unionen. 

Märk ansökan ”ombudsman” och mejla till gunilla.sundblad@rfs.se 

OBS! Endast ansökningsbrev och CV per mejl, skicka inga betyg eller intyg. 

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Ladda ner annonsen som pdf