RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Villkor för reseersättning

Tåg på en stationNär du reser som representant för din lokalförening för att delta på konferensen och årsmötet är det viktigt att du tänker på följande för att få ersättning för bokad resa.

 • Boka i god tid
  Boka resan i god tid för att få bästa pris och tillgänglighet. Orimligt höga resekostnader ersätts inte. Stäm av med kansliet innan du bokar om du är osäker.
 • Gör ett kostnadseffektivt val
  För att få ersättning krävs det att du valt det mest kostnadseffektiva alternativet. Järnvägsresa 2 klass eller billigaste alternativ.
  (Alternativt kan resan ersättas med summan för det billigaste resealternativet.)
 • Spara kvitton och originalbiljetter
  Kvitton och originalbiljetter ska skickas till kansliet med reseräkningen för att man ska få ersättning. Reseräkningen (själva blanketten) får du på konferensen och årsmötet. Tänk på att resebyråer tar ut avgifter som inte ersätts. 
 • Skicka in reseräkningen omgående
  Fyll i reseräkningen direkt efter resan. Senast den 11 juni måste din reseräkning med bifogade originalbiljetter eller kvitton ha kommit in till kansliet, för att du ska ha rätt till reseersättning. Alla resenärers/deltagares namn ska finnas med på reseräkningen, det gäller alla färdmedel inkl bil.
 • Resor med bil
  Bilresor ersätts endast om det är det billigaste alternativet. Alternativt kan bilresor ersättas med summan för det billigaste resealternativet. Observera att deltagare från samma ort uppmanas att samåka.

Här kan du boka resor:

*Villkor enligt årsmötets beslut om arvoden och ersättningar 2009 (1 Mb), öppnas i nytt fönster