2019-06-27 | Nyheter och reportage 2019

RFS söker förbundssekreterare!

2019-06-27

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare söker en ny förbundssekreterare som med både hjärta och hjärna vill leda och utveckla verksamheten. RFS kansli ger stöd till lokalföreningarna och deras medlemmar, opinionsbildar och synliggör uppdragen.

Medlemmarna har lagreglerade frivilliguppdrag såsom god man, kontaktperson, lekmannaövervakare och stödperson. Alla uppdragen handlar om att ge medmänskligt stöd till en enskild individ, de bidrar också till medborgarinsyn och är ett viktigt inslag i en demokrati. Är du den förbundssekreterare vi söker som kan ta verksamheten till nästa nivå?’

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

Som förbundssekreterare har du det övergripande ansvaret att leda RFS kansli och tillsammans med medarbetarna verkställa förbundsstyrelsens beslut. Vår målsättning är att säkra en mer långsiktig finansiering och utöver statsbidrag hitta nya vägar som kan bidra till detta. En viktig del i utvecklingsarbetet är att involvera, inspirera, stödja och lyfta kraften hos våra lokalföreningar och samarbetspartners. I rollen som förbundssekreterare har du en stor spännvidd med både operativa och strategiska inslag.

I det operativa arbetet har du som förbundssekreterare det övergripande ansvaret för personal, budget och resultat. Du leder ett kansli med sex medarbetare, där är din främsta uppgift att bibehålla en arbetsplats och arbetsmiljö som bygger på delaktighet och samarbete där en gemensam värdegrund är en viktig utgångspunkt.
Utöver det löpande arbetet på kansliet har förbundssekreteraren styrelsens uppdrag att utveckla och medverka aktivt som talesperson i media och representera förbundet i många olika sammanhang. Kunskapsspridning och arbete med intressepolitik och opinionsbildning för att främja medlemmarnas intressen utgör en stor del av arbetet.

Utbildning och erfarenhet:

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildningsbakgrund och tidigare erfarenhet från en liknande roll i idéburen eller offentlig verksamhet där du utvecklat förmågan att motivera och ta tillvara på ideella och professionella engagemang. Har du formell chefserfarenhet är det meriterande. Du gillar att vara spindeln i nätet och att hantera kontakter på olika nivåer. Du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad, strukturerad, självgående, kvalitetsmedveten och relationsskapande. Självklart har du en moralisk kompass och värderingar som gör dig till en god ambassadör för RFS.

Vi erbjuder dig:

RFS kärnfrågor rör sig över flera politiska områden och här får du verkligen chansen att i en organisation byggd med ett enormt engagemang för sitt uppdrag ta ett socialt ansvar och förändra för andra.

Ansökan:

Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och ett motivationsbrev via signerarekrytering.se. Intervjuer sker löpande under augusti månad, så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8 september.

Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Länk till ansökningsformuläret

OBS! Alla ansökningar och frågor går via Signera!


2019-09-13

Nyheter och reportage 2019

RFS kommenterar godmansutredningen

2019-09-13 I juli kom regeringens direktiv för översyn av reglerna kring godmans- och förvaltarområdet. Elin Molander, RFS ombudsman/projektledare kommenterar dem så här. Utredningen ser inte över hela systemet, utan fokuserar på ett antal områden som listas nedan. Enligt regeringen bör systemet kring...

Läs hela inlägget


2019-06-20

Nyheter och reportage 2019

Trevlig sommar!

2019-06-20 Trevlig sommar önskas alla frivilliga samhällsarbetare och samarbetsparter! Mellan vecka 26-33 är kansliet sommarstängt vilket innebär att växeln är stängd och att svarstider via både Facebook, forum och mejl är längre än vanligt. Vi ses i augusti igen!   ...

Läs hela inlägget


2019-06-11

Nyheter och reportage 2019

Tack Gunilla!

2019-06-11 Efter tretton år som RFS förbundssekreterare går Gunilla Sundblad vidare till motsvarande roll vid Autism- och Aspergerförbundet. Gunilla har i alla år varit en viktig företrädare för förbundet i det opinionsbildande arbetet och för att synliggöra frivilliga samhällsarbetare. Hon har även...

Läs hela inlägget