2023-02-08 | Nyheter och reportage 2023

Se hit! Kanslisekreterare med intresse för ekonomi och medlemsutveckling sökes!

Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare är en ideell organisation som sen 1968 stöttar de eldsjälar som engagerar sig i lagstadgade volontäruppdrag och verkar för ett medmänskligare samhälle. Vi söker nu en kanslisekreterare med kunskaper inom ekonomi och medlemsutveckling till vårt rikskansli i Stockholm.

 

Arbetsuppgifter

  • Ekonomiarbete och arbete med styrdokument.
  • Ansvara för försäkringsadministration, leverantörer, kunder samt inköp.
  • Ansvara för kontakter med lokalföreningarna och stödja dessa i olika frågor, verksamhetsutveckling.
  • Ansvara för medlemsvård och medlemsregister.
  • Ansvara för informationsutskick.
  • Planera och delta i förbundets digitala utbildningar samt interna och externa konferenser.
  • Förberedelse av styrelsemöten och årsmöten.

Du kommer att arbeta i programmen Fortnox, Visma och MyClub.

Om din nya roll

Tjänsten som kanslisekreterare hos RFS liknar i de ekonomiska delarna arbetet som projektekonom och därutöver har tjänsten fokus på medlemsutveckling och informationsspridning. Du har den dagliga kontakten med våra lokalföreningar och medlemmar och därför ser vi att du bygger relationer och förtroende samt trivs att arbeta med service. I tjänsten ingår även att bistå i förberedelserna till styrelsens och årsmötets sammanträden.

Tillsammans med förbundssekreteraren tar du fram ekonomiska strategier och budgetunderlag och du levererar underlag till detta arbete. Du ansvarar för våra beställningar till leverantörer och från kunder samt våra faktureringar och betalningar. Tillsammans med vår kommunikatör tar du fram informationsmaterial och gör enklare uppdateringar av vår hemsida.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du är van skribent och deltar i arbetet med texter till styrdokument, hemsida och informationsutskick.  Du hittar nya arbetssätt och du slutför dina idéer. Du är van vid att kommunicera och arbeta i digitala miljöer och sociala medier.

Kvalifikationer

Du behärskar svenska väl i tal och skrift, har datavana samt goda kunskaper i Officepaketet. Det är meriterande med kunskaper inom redovisning och ekonomi.

Erfarenhet av förenings- eller medlemsstyrd organisation är en fördel. Du delar RFS värdegrund och erkännande av alla människors lika värde Stadgar och värdegrund – Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (rfs.se).

Om din nya arbetsplats

Du kommer att arbeta tillsammans med 6 kollegor. Hos oss arbetar varje medarbetare inom ett eget ansvarsområde. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös och beredd att arbeta med varierande områden. En central roll för kanslisekreteraren är att bistå inom olika projektområden och du kommer därför vara delaktig och ha insyn i stora delar av vår verksamhet.

Anställningsformer och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning om 6 månader. Tjänsten som kanslisekreterare är placerad på RFS förbundskansli vid Odenplan. Det finns möjlighet till hemarbete och viss rörlig arbetstid när arbetet så tillåter. Tjänsten inkluderar arbete enstaka kvällar och helger och även resor över landet kan förekomma vid enstaka tillfällen. Vi har friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

Mejla din ansökan till info@rfs.se senast den 28 februari. För ytterligare upplysningar kontakta förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt, 08-556 068 31.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (RFS) är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. RFS kansli ligger på Frejgatan 75 i Stockholm. Här arbetar för närvarande sju personer. Våra ca 55 lokalföreningar organiserar ca 4 500 medlemmar som har lagreglerade frivilliguppdrag som kontaktpersoner och kontaktfamiljer enligt SoL, kontaktpersoner och stödfamiljer enligt LSS, stödpersoner enligt de psykiatriska tvångslagarna LPT och LRV, gode män och förvaltare enligt föräldrabalken, biträdande övervakare, förtroendemän samt besökare på häkten och anstalter. Läs mer www.rfs.se


2023-02-07

Nyheter och reportage 2023

Upplevelser av tvångsvård – En öppen föreläsning om patienternas mående under och efter psykiatrisk tvångsvård

NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa) är en sammanslutning av patient- brukar- och anhörigorganisationer på psykiatriområdet. Mårten Jansson, som är utredare där, genomförde under 2022 en stor undersökning åt Socialstyrelsen av hur patienter och anhöriga upplever psykiatrins tvångsvård. RFS bjuder in till...

Läs hela inlägget


2023-02-06

Nyheter och reportage 2023

RFS håller i digitalt erfarenhetsutbyte för BÖV och förtroendemän inom kriminalvården

Erfarenhetsutbyte för biträdande övervakare och förtroendemän inom kriminalvården. Under träffarna kommer medlemmar få utbyte om uppdragen och hur kontakten fungerar mot frivården. Datum för vårens träffar och länk till anmälningsformulär för respektive träff: 22 feb kl. 18-19 (Länk till anmälan) 23 mars kl. 18-19...

Läs hela inlägget


2023-01-19

Nyheter och reportage 2023

Aktuellt om godmansutredningen

Hur går det med utredningen “Gode män och förvaltare – En översyn” (även kallad för godmansutredningen)? RFS har återigen ställt frågan till justitiedepartementet hur det går med godmansutredningen. Svaret vi har fått är att någon lagändring för gode män har inte...

Läs hela inlägget