2021-09-23 | Nyheter och reportage

Kommunikatör för frivilliga samhällsarbetare (vikariat)

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare, RFS, är en ideell organisation med 55 lokalföreningar vars medlemmar har lagreglerade frivilliguppdrag. Nu söker vi en vikarie för vår kommunikatör som ska gå på föräldraledighet i december.

Arbetsbeskrivning

RFS arbete utgår från alla människors lika värde och vårt uppdrag är att stötta lokalföreningarna med metodutveckling och information. RFS finansieras av statsbidrag och driver också arvsfondsprojektet Rätt att delta – med stöd av ställföreträdare. Som kommunikatör hos oss arbetar du inom ett brett och spännande fält där du belyser vår verksamhet inom godmansområdet, socialtjänstområdet, kriminalvårdsområdet och psykiatriområdet. Du jobbar såväl operativt som strategiskt med externa och interna kommunikationsinsatser.

I rollen ingår att synliggöra de frivilliga samhällsarbetarnas insatser och arbeta med RFS medlemskommunikation.

Bland annat genom att:

 • Skapa innehåll för sociala medier
 • Skriva artiklar, reportage och informationstexter
 • Vara redaktör för hemsidan
 • Stötta förbundssekreterarens informationsarbete internt och externt
 • Arbeta med RFS digitala nyhetsbrev
 • Planera samt marknadsföra digitala och fysiska föreläsningar/konferenser
 • Ta fram och/eller uppdatera informationsmaterial (tryckt som digitalt)
Utbildning och erfarenhet:

Det är ett krav att du har utbildning inom journalistik, media- och kommunikationsområdet eller annan likvärdig erfarenhet.

Utöver det ser vi gärna att du:

 • Har erfarenhet av informations- och marknadsföringsarbete
 • Har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Har arbetat i Adobesviten, framförallt Indesign och Photoshop
 • Har vana av att arbeta med webbpubliceringsverktyg, gärna wordpress
 • Är en god och stilsäker skribent
 • Har grundläggande fotokunskaper
 • Har jobbat med sociala medier och digitala nyhetsbrev
 • Har anordnat digitala möten och/eller föreläsningar

Det är meriterande, men inte ett krav, att ha erfarenhet av ideell sektor. Det är också en fördel om du har tidigare kunskap om ett eller flera av våra verksamhetsområden.

Då vi är en liten arbetsplats på sju medarbetare lägger vi fokus på din personliga lämplighet. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös, självständig och beredd att arbeta med varierande områden. Vi ser gärna att du jobbar utifrån ett medlemsperspektiv, är kreativ och hittar lösningar.

Tillsammans med oss väljer du att se möjligheter och tänka nytt.

Anställningsformer och ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning på 75 % till och med 31 augusti 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetet är förlagt på vårt kansli centralt i Stockholm, men det finns viss möjlighet att jobba hemifrån när arbetet tillåter. Helg- och kvällsarbete förekommer vid events och medlemsaktiviteter. RFS strävar efter att vara en arbetsplats som tillvaratar olika erfarenheter och perspektiv. Vi vill därför jobba för ökad mångfald på arbetsplatsen.

RFS har kollektivavtal med Akademikerförbunden och Unionen.

Mejla CV och personligt brev till info@rfs.se.  Märk din ansökan ”Kommunikatör”. Vi vill ha din ansökan senast den 17 oktober.  För ytterligare upplysningar kontakta förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt, telefon 070-914 87 32.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Om oss

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (RFS) är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. Våra 55 lokalföreningar organiserar ca 4 500 medlemmar med lagreglerade frivilliguppdrag, såsom biträdande övervakare, kontaktperson, kontaktfamilj, stödfamilj, stödperson, god man, förvaltare, god man för ensamkommande barn, medförmyndare, särskilt förordnad förmyndare, särskilt förordnad vårdnadshavare och besökare på anstalt och häkte. RFS verkar för rättssäkra insatser med god kvalité och att alla frivilliga samhällsarbetare ska få utbildning och stöd i sina uppdrag.

Läs mer på www.rfs.se

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av säljbolag.


2021-10-08

Nyheter och reportage

RFS besöksgruppskonferens 13-14 nov

RFS bjuder in besöksgrupper och biträdande övervakare till konferens Tema: att vara frihetsberövad och förälder Syftet med konferensen, som äger rum på Hagabergs folkhögskola, är att ge inspiration, utbildning och möjlighet till erfarenhetsutbyte. Hör: • Representant från Kriminalvården berätta om barnombudsmännens arbete i cirklar...

Läs hela inlägget


2021-10-08

Nyheter och reportage

RFS remissvar – Godmansutredningen

RFS har som remissinstans skrivit ett yttrande av utredningen Gode män och förvaltare – En översyn (även kallad godmansutredningen).  Här följer RFS övergripande synpunkter på innehållet i utredningen: Utredningens direktiv är inte tillräckligt omfattande RFS har under många år påtalat behovet av...

Läs hela inlägget


2021-09-10

Nyheter och reportage

Digital utbildning i vardagsekonomi 21 oktober

Kursen är nu fullbokad! Därför har vi stängt anmälan. Välkommen till RFS digitala utbildning i vardagsekonomi!  Syftet med utbildningen är att rusta frivilliga samhällsarbetare med övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt kunna prata vardagsekonomi med sin klient eller brukare. Exempel på innehåll: Koll...

Läs hela inlägget