Detta ämne innehåller 6 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av  Minna 5 månader, 3 veckor sedan.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8147

  Minna
  Forumledare

  RFS har kontaktats av banken Nordea med anledning av att de ser över sina erbjudanden till gode män och förvaltare i syfte att förbättra möjligheterna att företräda sin huvudman. Framförallt handlar det om att erbjuda bättre digitala lösningar till ställföreträdare. RFS har haft ett första samtal med banken och framfört en del av de frågor som vi sedan känner till att medlemmar har, men tänkte även samla in ytterligare synpunkter som vi kan förmedla till Nordea.

  Har du synpunkter och önskemål om hur banken kan bli bättre för ställföreträdarna och/eller huvudmännen? Skriv gärna dina kommentarer här i forumet senast 16/1 2019.

  Med önskan om konstruktiva inlägg som håller god ton!

  Med vänliga hälsningar,
  Minna, kommunikatör RFS

  #8268

  isv97tkn
  Deltagare

  Hej
  Jag tycker Nordea fungerar väldigt bra till stora delar. Går att få efaktura numer samt att överblicken är väldigt bra.

  #8269

  Tommy Ekman
  Deltagare

  Enligt min uppfattning är diskussioner om hur bankerna fungerar fullständigt meningslösa. På en ort har A-banken bäst service, på en annan fungerar B-banken mycket bättre. Jag har haft uppdrag på många orter i snart 25 år och har bara påträffat en (1) bank som fram till 2019-01-01 inte fungerar så att ställföreträdare kunnat använda Internetlösningar. Detta är nu löst och därför nämner jag inte den banken. Annars är det ju så att jag kan få bra service hos A-bankens kontor i Hässleholm medan A-banken i Kristianstad inte har samma goda service.

  #8271

  isv97tkn
  Deltagare

  Uppfattar också att det är så . Vilket är jättetråkigt .

  #8286

  CA
  Deltagare

  Från den 1 juli 2017 har anhöriga behörighet att för den enskilde vidta ordinära rättshandlingar med anknytning till dennes dagliga livsföring..
  Om det är uppenbart att någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller något liknande förhållande inte längre har förmåga att ha hand om sina ekonomiska angelägenheter själv. Banken bör titta på hur anhöriga kan få behörighet att få betala den enskildes räkningar på annat sätt än att infinna sig personligen på banken.

  #8287

  Tommy Ekman
  Deltagare

  Det förutsätter att den sjuke upprättat en sk Framtidsfullmakt.

  #8289

  Minna
  Forumledare

  Hej! Stort tack för inkomna synpunkter, vi förmedlar även dessa vidare till Nordea. Inom kort stänger vi ned denna tråd, om det finns behov av att diskutera bankfrågor vidare i forumet går det bra att skapa ny rubrik under Övrigt!
  Mvh Minna, kommunikatör

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.