Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Värde bostadsrätt #5124

  Du behöver inte ta upp något värde alls eftersom bostadsrätter inte har något taxeringsvärde och det knappast är din uppgift att leta reda på ett marknadsvärde.

  som svar på: Försäljning av bohag #5110

  Gör du ingenting, dvs låter grejorna fortsatt vara magasinerade, kan du i alla fall inte anklagas för att ha gjort något fel. Ska något säljas ska det väl i så fall vara för att huvudmannen behöver pengarna till något som han kan få glädje av. Att en testamentestagare vill köpa något låter besvärligt; vill han köpa något som är testamenterat till honom eller till någon annan? Det låter upplagt för problem som du bör undvika. Om du vill sälja något, för huvudmannens bästa, gör det via en etablerad auktionsfirma eller liknande och diskutera med överförmyndaren först.

  som svar på: Många val #5101

  Jag brukar först höra med huvudmannen om hon har några önskemål. Har hon det och de går att uppfylla och om de inte är avsevärt sämre på något sätt får det bli så. Har huvudmannen inga önskemål eller om de inte går att uppfylla väljer jag det som jag tror är bäst för henne och samtidigt är bekvämt för mig, utifrån mina erfarenheter. Några mer ingående jämförelser brukar jag inte göra.

  som svar på: Sjukersättning och godmansuppdrag? #5096

  Ja, varför skulle man inte det? Jämför med pension! Eftersom uppdragen är fritidsuppdrag och ersätts som de gör lägger nog de flesta A-kassor inte heller sig i om man har några uppdrag samtidigt som man är arbetslös, bara man står till arbetsmarknadens förfogande när man ska. Det kan vara annorlunda om man har uppdrag som ersätts månadsvis, t ex god man för ensamkommande där ersättningen liknar en lön och där uppdraget med nödvändighet innebär att man arbetar dagtid och inte på sin fritid. 

  Vill man vara helt säker kollar man med Försäkringskassan eller sin A-kassa.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)