Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Att för HM redovisa saldo #5357
  Hannu
  Medlem

  Efter några enträgna frågor om man är SKYLDIG eller BÖR redovisa skriftligen till HM dennes ekonomi, så har svar från ÖFN ankommit: “Du har gjort alldeles rätt när du har muntligen redogjort aktuell situation vad gäller ekonomin. Du har ingen skyldighet att redovisa till någon annan än överförmyndaren. Du kan alltid ”komma undan” med alla sådana krav från HM och andra genom att informera dem om detta så de får vända sig med frågor till oss. VI kan ju, efter sedvanlig sekretessprövning, skicka kopia av senaste årsräkning till HM per post”.

  som svar på: Att för HM redovisa saldo #5348
  Hannu
  Medlem

  Min HMs bank nekade HM kontoutdrag vid bankkontorsbesök (vi talar förvaltarskap här). “Det ska förvaltaren ordna” var deras besked till HM.

  Ja, hos ÖFN kan HM m.fl. närstående söka föregående års redovisning, inklusive alla handlingar, både HM med god man och med förvaltare. Men detta är då historiska uppgifter.

  HM har aldrig efterfrågat detta men när han nyligen bett om saldo har jag muntligen redovisat det – med följande flertalet innovativa förslag på vad HM behöver dessa medel till. En “vän” till HM har anmält förvaltaren till ÖFN för försummelse, och har efter flertalet burdusa påstötningar om kontoutdrag även hotat polisanmäla för detta. Jag fruktar att HM utsätts för försök att få ut medel som sedan andra skulle kunna hjälpa till att använda…

  som svar på: Att för HM redovisa saldo #5318
  Hannu
  Medlem

  Har fått svar från erfaren kollega:

  GM: skyldig att redovisa
  FV: inte skyldig

  Kontoutdrag aldrig skyldig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)