Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: När det blir riktigt illa #5174
  Johannes
  Medlem

  GM har haft en bra dialog med handläggaren på Försäkringskassan. GM har också fått bra stöd från ombudsmannen på rfs samt har därefter skrivit en verbal redovisning av HM situation. Även aktuell LSS-handläggare har skrivit ett utlåtande. Sammantaget har detta gjort att Försäkringskassan kunnat ta beslut på att HV inte behöver återbetala pengarana. Motiveringen är att ett återkrav skulle riskerta att förvärra HM redan nu svåra situation. Skönt tycker vi i föreningen MEN vi fick oss en tydlig påminnelse att kolla aktuella bidrag. Kanske vi skulle ha det som en fast punkt på dagordningen vid medlemsmöten: Kom ihåg att kolla upp HM:s bidrag från Fk!

  som svar på: Otillräckligt med pengar #5168
  Johannes
  Medlem

  Problemet för ovanstående GM är ofta att de akuta kostnaderna inte ger möjlighet till att avsätta de medel som ska användas längre fram.
  Själv skulle jag föreslå HM en realistisk budget. Och håller inte HM den så skulle jag kontakta ÖF och föreslå att GM-skapet upphör. Men jag vet inte om detta skulle accepteras av ÖF (?)

  som svar på: När det blir riktigt illa #5165
  Johannes
  Medlem

  Här är ett bra exempel på hur värdefullt det är att vara med i Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare (RFS). Här kan vår medlem få stöd, råd och hjälp (i alla fall konsultativ hjälp). Överförmyndaren i vår kommun förstår att situationen är jobbig men ser sig förhindrad att hjälpa berörda gode män.

  som svar på: När det blir riktigt illa #5163
  Johannes
  Medlem

  Försäkringskassan har lämnat information om möjlighet till omprövning. Men om det blir avslag så måste HM med stöd av GM kräva att före detta GM tar ansvar för detta. Det var före detta GM som glömde att meddela ändrade förhållande. Att kräva före detta GM på så stort belopp tycker nuvarande GM är otrevligt och ställer frågan: Hur gör man om före detta GM inte själv vill ta ansvar och medverka till en lösning.

  som svar på: Boendet sätter gräns #5154
  Johannes
  Medlem

  Enhetschefen på boendet ringde upp mig efter ett par dagar då personalen tagit upp frågan. Vi var överens om att personalen inte kan styra när och hur jag besöker HM. Men däremot att det är viktigt att GM och boendet samverkar. Som jag ser det nu så var det en i personalen som var lite väl övertydlig.

  som svar på: Krav på överförmyndare #5144
  Johannes
  Medlem

  I min kommun fungerar det mycket bra. Men det är sorgligt att en del kommuner fortfarande släpar efter. Förhoppningsvis måste dessa kommuner vakna till om man vill kunna rekrytera godemän/förvaltare.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)