Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Bibliotekskort till huvudmän #5391
  L8
  Medlem

  Linda: Tack, det gick bra när jag stod på mig vilket jag vågade när jag läst ditt svar.
  Pettersson: Den ena huvudmannen är synskadad och behövde ett lånekort som bekräftar detta för att få låna talböcker. Dessa skickas hem till henne hon behöver alltså aldrig besöka biblioteket fysiskt. Den andra kan eventuellt i framtiden själv ta sig till biblioteket men har på grund av en olycka inte möjlighet nu. Jag har inte kollat upp det juridiska men tanken med ett eget bibliotekskort är att det är rätt person som ansvarar för lånet dvs min huvudman inte jag eller den som fysiskt besöker biblioteket åt huvudmannen.

  som svar på: Bouppteckning av god man? #5385
  L8
  Medlem

  Det går nog inte att länka till .pdf filer men så här skrev jag i sökfältet:
  “får godman göra bouppteckning”
  Fick då upp en massa svar och tittade på det från Skatteverket som var ett .pdf dokument.

  som svar på: Bouppteckning av god man? #5384
  L8
  Medlem

  Jag hittade det här svaret när jag googlade:
  ”En dödsbodelägare eller en företrädare för en dödsbodelägare kan inte vara förrättningsman. Däremot finns det inte något hinder mot att en make eller en anhörig till en dödsbodelägare förrättar bouppteckningen”.
  Vilket jag tolkar att din hustru kan göra bouppteckningen. Här är länk till källan: https://www.skatteverket.se/download/18.18e1b10334ebe8bc8000113708/1359705989309/kap8.pdf
  Jag brukar mejla Skatteverket när jag har frågor, det brukar svara inom 2-3 dagar. Om du gör det tänk på att ställa frågan som att den är allmän för annars hänvisar de till sekretess och att de inte kan svara på enskilda ärenden.

  som svar på: Huvudman kan ej fysiskt ta sig till banken #5377
  L8
  Medlem

  Jag fick hämta ut bankkortet men inte utan fajt.
  Jag hade läst på innan och visste att godman har rätt att hämta ut brev som om de var huvudmannen, men jag hade ändå med mig huvudmannens legitimation. Trots det sa killen på utlämningsstället nej!
  Jag bad han googla men det vägrade han, jag tog då fram en kopia av mitt registerutdrag och han sa att OM det var en kopia som jag fått från Överförmyndarnämnden så kunde han acceptera den men hade jag tagit kopian själv så gick det inte. Jag sa att jag fått kopian av ÖFN, och då fick jag hämta ut.
  Detta är mitt första godman uppdrag och aldrig hade jag kunnat ana att jag skulle mötas av sån ovilja att hjälpa godamän att kunna hjälpa sina hm. Men jag får bli tuffare och se till att alltid ha med mig registerutdrag och utskrifter av praxis och regler.

  som svar på: Huvudman kan ej fysiskt ta sig till banken #5375
  L8
  Medlem

  Tack, jag ansökte om Ica banken istället och tror att jag även där får problem för det står att kortet måste hämtas ut av adressaten på utlämningsstället. Jag ska försöka få hämta ut det med mitt registerutdrag och min huvudmans legitimation annars får jag försöka ett varv till med en vanlig bank och den skrift du hänvisade till.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)