Forumsvar skapade

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: avsluta godmanskap #11844
  lUAmhhc68ygWPnm
  Deltagare

  Min huvudman mår rätt så psykiskt dåligt och är i stort behov av stöd, vilket hen inte var när jag klev på uppdraget. Jag bad att få bli entledigad nu i våras och innan var vi överens om att det var klokt, hen hade själv märkt att jag hade svårt att hinna med (kontakt med tingsrätt, kronofogde, inkasso, Socialtjänst osv) och jag bor numera 60 mil från huvudmannen sedan hen valde att flytta.

  Men så blev hen rasande på mig och har nu polisanmält mig för grov trolöshet mot huvudman (som förra gode mannen också blev). Överförmyndarnämnden jobbar på att hitta en ersättare förstås, och Socialtjänsten har begärt att det blir förvaltare istället för god man. Jag har lagt fram mina argument för att det är klokt eftersom huvudmannen i vid mening inte agerar rationellt.

  Huvudmannen påstår sig agera vidare med utvidgad polisanmälan, anmälan till ÖFN mm mm. Av allt att döma är jag fast tills vidare, det kommer att bli svårt att hitta en ersättare och under tiden avser huvudmannen flytta till en annan kommun, och jag fruktar att allt då börjar om på ruta ett med ny Överförmyndarnämnd.

  Är det inte någonstans rimligt att en god man ska kunna begära avslut på uppdraget direkt i tingsrätten? Jag är ganska tålmodig men att få mail och sms med hot och förolämpningar i skurar är påfrestande. Räcker det här för att kalla det “mycket svåra samarbetsproblem”?

  • Detta svar redigerades för 2 år, 4 månader sedan av lUAmhhc68ygWPnm. Anledning: Stavning
  • Det här svaret redigerades för 2 år, 4 månader sedan av lUAmhhc68ygWPnm.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)