Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • RichardM
  Deltagare

  Beroende på de långa handläggningstiderna hos FK gällande merkostnadsersättning, betalar man ut retroaktivt från ansökningsmånaden. Jag lämnade in en ansökan i feb 2019 och den blev beviljad i oktober och min HM fick ersättning från februari. Handläggaren diskuterade aldrig något om arvodet. Hon ringde till ÖF och frågade vad som är ett “normalt” arvode vid fullt godmanskap.

  som svar på: Kontrolluppgifter från Försäkringskassan #10186
  RichardM
  Deltagare

  En ÖF jag har godkände inte detta besked man får i början av året utan krävde ett årsbesked.
  Jag gick ner till ett Servicekontor för Skatteverket, Pensionsmyndigheten och FK, där skrev man ut en sammanställning på UTBETALNINGEN som gjorts under året.

  som svar på: Arvode #9871
  RichardM
  Deltagare

  Jag frågade i juni om det var något som var speciellt men fick bara till svar att de väntade på en kontosammanställning från Swedbank. De roliga i sammanhanget är att för den personen hade jag INGEN bankkontakt alls under 2018, hade honom bara under december. Min HM fick bara fickpengar från sitt familjehem.
  Den aktuella kommunen skriver på sin hemsida:
  “”Granskningsläge
  Det återstår ca 300 årsredovisningar där arvode begärts där granskning pågår.
  Om vi behöver kompletterande uppgifter kontaktar vi dig.
  Du behöver inte kontakta oss utan vi hör av oss om vi behöver få en komplettering från dig.””

  Har jag inte hört något tills nästa årsräkning den för 2019 skall skickas in, får jag väl ge dem en påminnelse och också meddela vad jag tycket om deras behandlingstid…

  som svar på: Arvode #9863
  RichardM
  Deltagare

  Av inlämnade 16 årsräkningar för 2018 har en inte kommit för beslut ännu. Jag har inte fått förfrågan om att inkomma med förklaringar e dyl.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)