Om RFS

Om RFS

Kommunikatör för frivilliga samhällsarbetare

Nu söker Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare en kommunikatör för frivilliga samhällsarbetare. Rollen innebär bland annat att arbeta med hemsida, nyhetsbrev och stötta verksamhetens olika områden samt projekt med att ta fram informationsmaterial. Vi vill ställa om till en mer digital verksamhet och därför söker vi dig som är intresserad av att stötta både vårt kansli och våra lokalföreningar med detta.


Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör bistår du ledning och kansliets personal inom deras verksamhetsområden. Inledningsvis kommer du att fokusera på att stötta kansliet att genomföra digitala konferenser, seminarier, studiecirklar eller föreläsningar. Du arbetar med informationsmaterial, skriver nyhetsbrev, arbetar med förbundets hemsida och införandet av en effektivare medlemsadministration för våra medlemmar.

Kansliets uppdrag är att stötta våra lokalföreningar med metodutveckling och information, många gånger genom en uppsökande verksamhet. Som kommunikatör kan det bli aktuellt att delta i utveckling, utformning och produktion av informations- och studiematerial. Det kan också bli aktuellt att planlägga, ansvara för och genomföra egna informations- och marknadsföringsprojekt samt stötta kansliets personal inom de olika projekt som Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare driver. Du stöttar förbundssekreteraren i operativt informationsarbete mot press, myndigheter, politiker och allmänhet.

Utbildning och erfarenhet

  • Utbildning inom media- och kommunikationsområdet eller annan likvärdig erfarenhet.
  • Erfarenhet av informations- och marknadsföringsarbete.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Erfarenhet av att arbeta i Adobe med bildhantering, InDesign, Wordpess och digitalt tryck.
  • Erfarenhet av arbete med hemsida, sociala medier och digitala möten eller föreläsningar.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av digital registerhantering och GDPR-frågor.

Du har servicekänsla och förmåga att arbeta utifrån ett medlemsperspektiv. Som person är du kreativ och hittar lösningar samt har en analytisk förmåga. Du stimuleras av att sätta dig in i en ny verksamhet. Du har en god organisatorisk förmåga, arbetar självständigt och tar ansvar. Därutöver har du social förmåga och ett utåtriktat sätt, lätt för att möta människor med olika bakgrunder.

Har du erfarenhet av förenings- eller folkrörelsearbete eller erfarenhet av kriminalvårdsfrågor, godmansfrågor, psykiatrifrågor eller sociala frågor är det en fördel.

Då vi är en liten arbetsplats på 4-7 medarbetare lägger vi fokus på din personliga lämplighet. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös och beredd att arbeta med varierande områden. Tillsammans med oss väljer du att se möjligheter och tänka nytt.

Anställningsformer och ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning till årsskiftet på minst 50 % med möjlighet till fast anställning eller förlängning. Placering centralt i Stockholm. RFS strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald. RFS har kollektivavtal med Akademikerförbunden och Unionen.

Mejla CV och personligt brev till joanna.graumann.walnestedt@rfs.se. Märk din ansökan ”Kommunikatör”. Vi vill ha din ansökan senast den 17 augusti. Intervjuer kommer att ske fortlöpande med uppehåll för semester 18 juli – 15 augusti. Tillträde snarast. För ytterligare upplysningar kontakta förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt, 08-556 068 31 eller mejl joanna.graumann.walnestedt@rfs.se.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (RFS) är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. RFS kansli ligger på Frejgatan 75 i Stockholm. Här arbetar för närvarande fyra personer och vi genomför nu flera rekryteringar. Våra ca 60 lokalföreningar organiserar medlemmar med lagreglerade frivilliguppdrag som kontaktpersoner och kontaktfamiljer enligt SoL, kontaktpersoner och stödfamiljer enligt LSS, stödpersoner enligt de psykiatriska tvångslagarna LPT och LRV, gode män och förvaltare enligt föräldrabalken, biträdande övervakare, förtroendemän samt besökare på häkten och anstalter. Läs mer www.rfs.se.