Om RFS

Om RFS

Ombudsman för frivilliga samhällsarbetare – inriktning kriminalvårdsområdet

Nu söker Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare en ombudsman för frivilliga samhällsarbetare. Rollen innebär att arbeta med utveckling av verksamheten framförallt inom kriminalvårdsområdet men även socialtjänstområdet, psykiatriområdet och godmansområdet kan bli aktuella. Vi vill ställa om till en mer digital verksamhet och nu söker vi dig som ser möjligheter och vill hjälpa oss med denna omställning.


Arbetsbeskrivning

Som ombudsman ger du råd och stöd till medlemmar, framförallt biträdandeövervakare och förtroendemän samt till lokalföreningarnas besöksgrupper på häkten och anstalter. Du arbetar kontinuerligt med dialog och samarbete med Kriminalvårdens olika enheter samt med omvärldsbevakning, analys och påverkansarbete. I arbetet ingår att skriva ansökningar om statsbidrag, att följa upp dessa och att utföra aktiviteter inom statsbidragets verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att anordna föreläsningar, utbildningar samt konferenser inom området lagreglerade frivilliguppdrag. Du söker upp och stödjer befintliga lokalföreningar att, i samarbete med frivården/kriminalvården, organisera frivilliga samhällsarbetare. Vid behov kan det också handla om att stötta i bildandet nya lokalföreningar. Då vi sannolikt blir mer digitaliserade kommer du också att arbeta med att ställa om möten, besök och konferenser till en mer digital verksamhet.

Arbetet kan innebära resor samt visst helg- och kvällsarbete.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du är jurist, statsvetare eller har annan relevant högskoleutbildning inom socialt arbete samt har ett digitalt intresse. Du arbetar självständigt och är van att ta ansvar samtidigt som du har samarbetsförmåga och är en god kommunikatör. Du har analytisk och organisatorisk förmåga samt skapar förtroende och goda relationer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågan att se och genomföra idéer tillsammans med samarbetsparter och medlemmar. Vi vill att du har erfarenhet av arbete inom Kriminalvården alternativt av annan myndighet inom rättsväsendet eller det sociala området. Erfarenhet av förenings- eller folkrörelsearbete är meriterande.

Då vi är en liten arbetsplats på 4-7 medarbetare lägger vi fokus på din personliga lämplighet. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös och beredd att arbeta med varierande områden. Tillsammans med oss väljer du att se möjligheter och tänka nytt.

Anställningsformer och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med möjlighet till deltid. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Placering centralt i Stockholm. RFS strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald. RFS har kollektivavtal med Akademikerförbunden och Unionen.

Mejla CV och personligt brev till joanna.graumann.walnestedt@rfs.se. Märk din ansökan ”Kriminalvård”. Vi vill ha din ansökan senast den 17 augusti. Intervjuer kommer att ske fortlöpande med uppehåll för semester 18 juli – 16 augusti. Tillträde snarast. För ytterligare upplysningar kontakta förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt, 08-556 068 31 eller joanna.graumann.walnestedt@rfs.se.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (RFS) är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. RFS kansli ligger på Frejgatan 75 i Stockholm. Här arbetar för närvarande fyra personer och vi genomför nu flera rekryteringar. Våra ca 60 lokalföreningar organiserar medlemmar med lagreglerade frivilliguppdrag som kontaktpersoner och kontaktfamiljer enligt SoL, kontaktpersoner och stödfamiljer enligt LSS, stödpersoner enligt de psykiatriska tvångslagarna LPT och LRV, gode män och förvaltare enligt föräldrabalken, biträdande övervakare, förtroendemän samt besökare på häkten och anstalter. Läs mer www.rfs.se