Om RFS

Om RFS

Ombudsman för frivilliga samhällsarbetare

Nu söker Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare en visstidsanställd ombudsman för frivilliga samhällsarbetare. Rollen innebär att arbeta med utveckling av verksamheten framförallt inom kriminalvårdsområdet men även inom socialtjänstområdet, psykiatriområdet och andra områden som kan bli aktuella. Vi vill ställa om till en mer digital verksamhet och nu söker vi dig som ser möjligheter och vill hjälpa oss med denna omställning.


Arbetsbeskrivning

Som ombudsman ger du råd och stöd till medlemmar som är biträdandeövervakare, förtroendemän, lokalföreningarnas besöksgrupper på häkten och anstalter, kontaktpersoner och kontaktfamiljer enligt SoL, kontaktpersoner och stödfamiljer enligt LSS, stödpersoner enligt de psykiatriska tvångslagarna LPT och LRV, gode män och förvaltare. Det kan bli aktuellt att anordna föreläsningar, utbildningar samt konferenser inom området lagreglerade frivilliguppdrag, både på plats och digitalt. Du söker upp och stödjer befintliga lokalföreningar att i samarbete med frivården/kriminalvården organisera frivilliga samhällsarbetare och att vid behov bilda nya lokalföreningar. Du arbetar kontinuerligt med dialog och samarbete med Kriminalvårdens olika enheter samt med omvärldsbevakning, analys och påverkansarbete. Det kan bli aktuellt att skriva ansökningar om statsbidrag och att följa upp dessa. I tjänsten samarbetar du med vårt övriga kansli och tar ett stort ansvar inom ditt område. Vi förväntar oss därför att du gillar att arbeta med frihet under ansvar.

Arbetet kan innebära resor samt visst helg- och kvällsarbete.

Utbildning och erfarenhet

Du har högskoleutbildning inom socialt arbete, juridik, statsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning samt digitalt intresse. Du arbetar självständigt, trivs med att ta ansvar och får saker ur händerna. Du trivs med att arbeta med uppsökande kontakter samtidigt som du tycker om att skriva. Du har samarbetsförmåga och är en god kommunikatör. Du har analytisk och organisatorisk förmåga samt skapar förtroende och goda relationer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågan att se och genomföra idéer tillsammans med samarbetsparter och medlemmar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom Kriminalvården alternativt av annan myndighet inom rättsväsendet eller sociala området med exempelvis kontaktpersoner enligt SoL eller stödpersoner enligt de psykiatriska tvångslagarna LPT och LRV. Erfarenhet av förenings- eller folkrörelsearbete är meriterande.

Då vi är en liten arbetsplats på 4-7 medarbetare lägger vi fokus på din personliga lämplighet. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös och beredd att arbeta med varierande områden.
Tillsammans med oss väljer du att se möjligheter och tänka nytt.

Anställningsformer och ansökan

Mejla CV och personligt brev till joanna.graumann.walnestedt@rfs.se. Märk din ansökan ”Visstid ombudsman”. Vi vill ha din ansökan senast den 17 augusti. Intervjuer kommer att ske fortlöpande med uppehåll för semester 18 juli – 15 augusti. Tillträde snarast. För ytterligare upplysningar kontakta förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt, 08-556 068 31 eller mejl joanna.graumann.walnestedt@rfs.se.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (RFS) är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. RFS kansli ligger på Frejgatan 75 i Stockholm. Här arbetar för närvarande fyra personer och vi genomför nu flera rekryteringar. Våra ca 60 lokalföreningar organiserar medlemmar med lagreglerade frivilliguppdrag som kontaktpersoner och kontaktfamiljer enligt SoL, kontaktpersoner och stödfamiljer enligt LSS, stödpersoner enligt de psykiatriska tvångslagarna LPT och LRV, gode män och förvaltare enligt föräldrabalken, biträdande övervakare, förtroendemän samt besökare på häkten och anstalter. Läs mer www.rfs.se.