Om RFS

Om RFS

Ombudsman med inriktning barn för frivilliga samhällsarbetare

Nu söker vi en visstidsanställd ombudsman för barn inom socialtjänst- och ensamkommande barnområdet som vill utveckla vår verksamhet. Vi söker dig som trivs med att arbeta i projektform, tar initiativ, är självständig och som trivs på en liten arbetsplats.

 

Arbetsbeskrivning

Som ombudsman ger du råd och stöd till medlemmar som är frivilliga samhällsarbetare, främst inom barn- och socialtjänstområdet. Det innefattar kontaktpersoner, kontakt- och stödfamiljer, särskilt förordnade vårdnadshavare och god man för ensamkommande barn. Du kommer att synliggöra och sprida kunskap om värdet av insatserna, framför allt gällande utsatta barn och deras familjer. Du fångar upp aktuella frågor och har dialog med våra medlemmar och lokalföreningar samt samarbetar med andra civilsamhällesorganisationer. Ditt arbete styrs av uppsatta mål och aktiviteter inom ramen för det statsbidrag som finansierar vår verksamhet och inom ramen för detta har du sedan stor frihet att själv utveckla ditt arbetsområde. Vårt mål är att stärka våra medlemmar och i slutänden situationen för barn och unga som tar emot deras stöd.

Det kan bli aktuellt att anordna föreläsningar, erfarenhetsutbyten, medlemsträffar och utbildningar för frivilliga samhällsarbetare, undersöka deras behov av stöd i uppdragen och stötta dem i deras uppdrag. Du söker upp och stödjer befintliga lokalföreningar att i samarbete med myndigheter organisera frivilliga samhällsarbetare. Du arbetar med omvärldsbevakning, analys och påverkansarbete. I tjänsten samarbetar du med vårt övriga kansli och tar ansvar inom ditt område.

Arbetet kan innebära resor samt visst helg- och kvällsarbete. Möjlighet att delvis arbeta hemifrån finns.

Utbildning och erfarenhet

Du har högskoleutbildning inom socialt arbete, juridik, statsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av att arbeta digitalt. Du arbetar självständigt, trivs med att ta ansvar och får saker ur händerna. Tjänsten innebär en blandning av att arbeta med relationer, administration, metod och praktiskt arbete. Du har samarbetsförmåga och är en god kommunikatör. Du har analytisk och organisatorisk förmåga samt skapar förtroende och goda relationer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågan att se och genomföra idéer tillsammans med samarbetsparter och medlemmar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kontaktpersoner, kontaktfamiljer, stödfamiljer eller ensamkommande barn från myndighet eller civilsamhället. Erfarenhet av förenings- eller folkrörelsearbete är meriterande.

Då vi är en liten arbetsplats på 7 medarbetare lägger vi fokus på din personliga lämplighet. Hos oss arbetar varje medarbetare inom ett eget ansvarsområde varför det är viktigt att du själv driver ditt eget arbete framåt, samtidigt som det finns liknande erfarenheter bland kollegorna för dig att ta stöd av. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös och beredd att arbeta med varierande områden. Tillsammans med oss väljer du att se möjligheter och tänka nytt.

Anställningsformer och ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid till och med den 31 december 2022 med tillträde snarast. Viss möjlighet till förlängning kan bli aktuell. Intervjuer planeras att hållas i juni. Mejla CV och personligt brev till info@rfs.se. Märk din ansökan ”Visstid ombudsman”. Vi vill ha din ansökan senast den 31 maj. För ytterligare upplysningar kontakta förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt, 08-556 068 31.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (RFS) är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. RFS kansli ligger på Frejgatan 75 i Stockholm. Här arbetar för närvarande sju personer. Våra ca 55 lokalföreningar organiserar ca 4 600 medlemmar som har lagreglerade frivilliguppdrag som kontaktpersoner och kontaktfamiljer enligt SoL, kontaktpersoner och stödfamiljer enligt LSS, stödpersoner enligt de psykiatriska tvångslagarna LPT och LRV, gode män och förvaltare enligt föräldrabalken, biträdande övervakare, förtroendemän samt besökare på häkten och anstalter.