2022-07-19 | Nyheter och reportage 2022

Projektmedarbetare Rätt att delta – med stöd av en ställföreträdare

Nu söker vi en engagerad projektmedarbetare till sista året av det treåriga arvsfondsprojektet Rätt att delta – med stöd av en ställföreträdare. Projektet syftar till att ta fram metoder för att öka delaktigheten för personer som får hjälp av en god man.

Som projektmedarbetare kommer du att i nära samarbete med projektledaren arbeta utifrån fastställd projektplan och budget. Under året kommer arbetet att fokuseras på att utveckla, ta fram och sprida metoder och utbildningar samt arbeta för verksamhetens fortlevnad efter projekttidens slut.

Tjänsten kräver goda kunskaper om arbete i projektform och att du snabbt kan sätta dig in i nya frågor. RFS är ett litet kansli på åtta medarbetare och för att trivas här behöver du vara självgående, bekväm i att arbeta med stort eget ansvar, vara utåtriktad och tycka att det är roligt att rycka in där det behövs. God förmåga att uttrycka sig i skrift och erfarenhet av målgruppsanpassad kommunikation är meriterande. Likväl erfarenhet av att arbeta med kommunikation och sociala medier från tidigare arbetsplatser.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Identifiera och utveckla nya projektidéer.
 • Arbeta utåtriktat exempelvis genom föreläsningar och samverkansmöten.
 • Planera, organisera och genomföra utbildningar/föreläsningar/samverkansmöten för olika typer av målgrupper, exempelvis för gode män, myndighetspersoner, ensamkommande barn och civilsamhällesorganisationer.
 • Planera och genomföra poddavsnitt för projektets podd Godmanspodden
 • Ta fram texter om projektet till webb, nyhetsbrev, inlägg på Facebook.
 • Löpande kontakt med projektets referensgrupp och fokusgrupper.
 • Löpande projektadministration.

Arbetet innebär en del resor inom Sverige samt visst helg- och kvällsarbete.

Kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning inom exempelvis samhällsvetenskap, juridik, kommunikation eller socialt arbete, gärna med inriktning på rättighetsbaserat arbete.
 • Erfarenhet av planera, organisera och genomföra utbildningar för olika målgrupper.
 • Dokumenterad erfarenhet av projektadministration och målstyrt arbete.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av arbete med godmansfrågor samt delaktighets och medbestämmandefrågor.
 • Tidigare arbete med poddar.
 • Erfarenhet av och kunskap om civilsamhällets förutsättningar och utmaningar.

Tjänsten är en visstidsanställning till och med den 31 maj 2023. Heltid. Kansliet är placerat vid Odenplan.

Vi vill ha din ansökan senast den 22 augusti. Märk ansökan ”projektmedarbetare” och skicka till elin.molander@rfs.se

För ytterligare upplysningar om tjänsten kontakta projektledare Elin Molander på elin.molander@rfs.se eller kanslichef Joanna Graumann Walnestedt på joanna.graumann.walnestedt@rfs.se.

RFS strävar efter att vara en arbetsplats som tillvaratar olika erfarenheter och perspektiv. Vi vill därför jobba för ökad mångfald på arbetsplatsen. RFS har kollektivavtal med Unionen och Akademikerförbunden.  OBS! endast ansökningsbrev och CV per mejl, skicka inga betyg eller intyg.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (RFS) är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. Vi organiserar medlemmar med lagreglerade frivilliguppdrag, såsom biträdande övervakare, kontaktperson, kontaktfamilj, stödfamilj, stödperson, god man, förvaltare, god man för ensamkommande barn, medförmyndare, särskilt förordnad förmyndare, särskilt förordnad vårdnadshavare och besökare på anstalt och häkte. RFS verkar för rättssäkra insatser med god kvalité och att alla frivilliga samhällsarbetare ska få utbildning och stöd i sina uppdrag. Läs mer www.rfs.se/min-ratt

 


2022-07-19

Nyheter och reportage 2022

Junior kommunikatör för frivilliga samhällsarbetare

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare, RFS, är en ideell och partipolitiskt obunden organisation vars medlemmar har lagreglerade frivilliguppdrag. Under hösten utvecklar och förstärker vi vårt kommunikationsarbete och söker därför en junior kommunikatör på minst 75 % att arbeta nära vår kommunikatör. Vi...

Läs hela inlägget


2022-06-28

Nyheter och reportage 2022

Intervju: Märta Frank – Om uppdraget som kontaktperson åt en tonåring

Temat för RFS nyhetsbrev nr 2 för 2022 är barnen och barnperspektivet. Därför har vi intervjuat Märta Frank som förutom att arbeta som ombudsman för kriminalvården på RFS kansli även är kontaktperson åt en tonårstjej. Från början var Märta mer inne...

Läs hela inlägget


2022-06-28

Nyheter och reportage 2022

Ledare Nyhetsbrev Juni 2022

Som frivilliga samhällsarbetare kommer vi i kontakt med barn genom uppdragen kontaktperson, kontaktfamilj, stödfamilj, särskilt förordnad vårdnadshavare eller god man för ett barn. Vi kommer också i kontakt med barn eller barnperspektivet i uppdrag där barnets förälder är vår brukare....

Läs hela inlägget