2023-09-18 | Nyheter och reportage 2023

RFS kansli söker en ekonomiassistent

Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare (RFS) är en ideell organisation som stöttar de eldsjälar som engagerar sig i lagstadgade volontäruppdrag och verkar för ett medmänskligare samhälle. RFS kansli ger stöd till lokalföreningarna och deras medlemmar, opinionsbildar och synliggör medlemmarnas uppdrag. Till kansliet söker vi nu en ekonomiassistent på deltid.

Det finns möjlighet att kombinera denna tjänst med en deltidstjänst som kansliadministratör för den som är intresserad.

Arbetsuppgifter

 • Löpande bokföring inklusive fakturering
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Bankavstämningar
 • Vara behjälplig vid årsbokslut, budgetarbete samt rapportering
 • Hantering av medlemsavgifter
 • Vara behjälplig vid bidragsansökningar samt uppföljning och rapportering av dessa
 • Försäkringsadministration

Du bistår Förbundssekreteraren i ekonomiska frågor och sköter kansliets löpande ekonomi. I tjänsten ingår även att ta fram rapporter inom olika projekt till övrig kanslipersonal. Du sköter också det administrativa kring den ansvarsförsäkring förbundets medlemmar kan teckna.

Kvalifikationer

 • Relevant ekonomiutbildning.
 • Goda kunskaper i Officepaketet, främst i Excel
 • Kunskaper i Fortnox eller annat ekonomisystem
 • Du delar RFS värdegrund och erkännande av alla människors lika värde
 • Erfarenhet av arbete inom ideell verksamhet är meriterande
 • Erfarenhet av löneadministration är också meriterande

Kansliet är litet och du är delaktig och har insyn i stora delar av verksamheten. Det kräver att du har god planeringsförmåga, är initiativtagande och deltar i kansliets kontinuerliga utveckling. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat genom öppenhet och ansvarskänsla. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös och serviceinriktad och beredd på att hjälpa till där det behövs.

Anställningsformer och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % med tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är placerad på RFS förbundskansli på Frejgatan i Stockholm. Tjänsten inkluderar arbete enstaka kvällar och helger och även resor över landet kan förekomma. RFS har kollektivavtal och tillämpar friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Det finns möjlighet till hemarbete när arbetet så tillåter.

Välkommen med din ansökan senast den 6 oktober. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan dess. Ansökan mejlas till Förbundssekreterare Ann Lundström, ann.lundstrom@rfs.se, som också svarar på eventuella frågor kring tjänsten.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

OM RFS: RFS är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. Vi organiserar cirka 50 lokalföreningar vars 4 200 medlemmar har olika lagreglerade frivilliguppdrag. Frivilliga samhällsarbetare är samlingsnamnet för alla uppdragen: biträdande övervakare, kontaktperson, kontaktfamilj, stödfamilj, stödperson, god man, förvaltare, god man för ensamkommande barn, medförmyndare, särskilt förordnad förmyndare, särskilt förordnad vårdnadshavare och besökare på anstalt och häkte. Läs mer www.rfs.se


2023-09-18

Nyheter och reportage 2023

RFS kansli söker en kansliadministratör

Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare (RFS) är en ideell organisation som stöttar de eldsjälar som engagerar sig i lagstadgade volontäruppdrag och verkar för ett medmänskligare samhälle. RFS kansli ger stöd till lokalföreningarna och deras medlemmar, opinionsbildar och synliggör medlemmarnas uppdrag. Till kansliet...

Läs hela inlägget


2023-09-07

Nyheter och reportage 2023

Trygga din ekonomiska framtid (Del 1, öppen för alla)

Välommen till  "Trygga din ekonomiska framtid" med Gilla din ekonomi och Finansinspektionen! En kurs för dig som arbetar som god man eller är medlem i Riksförbundet för frivilliga samhällsarbetare (RFS). Kursen är kostnadsfri och hålls digitalt via Zoom. RFS har haft ett samarbete...

Läs hela inlägget


2023-09-04

Nyheter och reportage 2023

Nya lathundar för “föreningsmallen” och “instagram för lokalföreningar”.

Nu finns en uppdaterad föreningsmall för dig som möter potentiella medlemmar. Det är bara att skriva ut mallen och använda vid behov! RFS- kansli har även tagit fram en lathund för hur din lokalförening kan starta upp och använda sig av...

Läs hela inlägget