2022-10-19 | Nyheter och reportage 2022

10/11 – Digital fortbildning i privatekonomi för dig som möter ekonomiskt utsatta

En ny livssituation kan ändra de ekonomiska förutsättningarna och kan drabba oss alla. Det är här en kostnadsfri kurs för dig som i ditt arbete möter personer i framförallt ekonomisk utsatthet. Kursen genomförs som ett digitalt seminarium.

Finansinspektionens utbildning “Trygga din ekonomiska framtid” i samverkan med RFS är anpassad för dig som till exempel är god man, kontaktperson, stödperson, förvaltare, medförmyndare, biträdande övervakare och du som besöker och utbildar på häkten och anstalter.

Utbildningen har ett brett innehåll inom privatekonomi med flera välkända experter. Fokus är att hjälpa andra att förebygga och att ta sig ur överskuldsättning men även att kunna stötta i olika privatekonomiska frågor samt få verktyg för att hänvisa till rätt instans.

När: 10 november kl. 8.30-15.00, välkomna!

Anmäl dig här: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_jc2sdVTLSN65FCFi5O4f_A

(senast 9 november)

Digital kurs: Via Zoom, efter anmälan får du en länk till kursdagen.
Digital kurslitteratur: Materialet mejlas till dig 1-2 veckor innan kursen. 

Syfte med fortbildningen: Utbildningen ska ge en ökad kunskap för att lättare stödja i olika frågor om privatekonomi. Kursen ger verktyg så deltagare i sin tur kan guida andra till rätt instans.

Kursinnehåll: Kursen ger baskunskap inom en rad ekonomiska områden, b.la. om att bygga upp en stabil ekonomi, hur vi kan påverka pensionen, försäkringar, konsumenträttigheter och vad som händer med ekonomin vid t.ex. separation, dödsfall, sjukskrivning, arbetslöshet eller skuldsanering.


2024-06-24

Nyheter och reportage 2022

Vill du lära känna våra medlemmar?

Det vill nämligen vi, för oss som förbund är det viktigt att löpande lyssna in medlemmar, såväl via lokalföreningarna och alla de medlemmar som de möter den vägen, men viktigast är nästan de medlemsundersökningar vi gör regelbundet, och här kommer...

Läs hela inlägget


2024-06-24

Nyheter och reportage 2022

Sommarstängt på kansliet

RFS kansli håller sommarstängt från den 24 juni till den 12 augusti (vecka 26-32). När vi har sommarstängt tar vi inte emot besök, har växeln stängd och svarar endast på ett fåtal mail. Övriga frågor kommer vi att återkomma till...

Läs hela inlägget


2024-06-07

Nyheter och reportage 2022

RFS summerar Socialrättsdagen 2024

Framtidshopp, kunskap, samarbete Om man kort ska summera Socialrättsdagen 2024 så är det med ledorden ”framtidshopp, kunskap, och samarbete”. Samtliga talare från chefsåklagare, jurist, forskare, socialtjänstminister, socialpedagog och representanter från Socialstyrelsen och Skolverket pratade alla om behovet av ett samarbete i...

Läs hela inlägget