2021-06-15 | Nyheter och reportage

Lyckat med digital konferens

I samband med årsmötet den 9 maj höll RFS för första gången en digital konferens, öppen för alla medlemmar i lokalföreningarna. Ett initiativ som visade sig falla mycket väl ut.
– Det känns både viktigt och bra att vi har kunnat erbjuda alla medlemmar att delta på föreläsningarna i år. Jag är glad att det blev så lyckat att köra digitalt, säger RFS förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt.

Konferensveckan inleddes den 5 maj med en föreläsning med Volontärbyrån, som presenterade aktuell statistik och fakta om det ideella engagemanget i Sverige. Runt 30 medlemmar hade anslutit till Zoom för att lyssna och diskutera. Det fanns också utrymme att utbyta erfarenheter och få tips på hur man kan rekrytera fler medlemmar till lokalföreningarna. Men också för att prata om hur man kan öka delaktigheten hos de medlemmar som redan finns.

På lördagen, den 8 maj, var det dags för Mary Juusela, föreläsare och vd för Lika Olika, att prata om empati, mänskliga beteenden och inkludering. De drygt 40 deltagarna var märkbart berörda och lovorden var många i utvärderingen.

”Glädjespridare som fick mig att tänka till!” skrev en av medlemmarna.

Joanna Graumann Walnestedt, RFS förbundssekreterare.

Efter lunch fanns det sedan möjlighet att delta på yoga på stol med Anette Nilsson, ett pass som utformats för alla kroppar och åldrar. Dagen avslutades sedan med ett erfarenhetsutbyte – en möjlighet för RFS medlemmar att diskutera frågor som rör frivilliguppdragen.

– Det känns jättebra att konferensen och aktiviteterna blev så väl mottagna. Det var första gången vi provade det här så vi visste inte vilket intresse det skulle skapa. Jag är tacksam över det engagemang som våra medlemmar visade under konferensen, säger Joanna Graumann Walnestedt.

Söndagen den 9 maj ägnades sedan åt årsmötet, som också det genomfördes digitalt. Här kan du läsa om Jennica Simesgården, som då valdes till ny förbundsordförande för RFS.


2024-06-24

Nyheter och reportage

Vill du lära känna våra medlemmar?

Det vill nämligen vi, för oss som förbund är det viktigt att löpande lyssna in medlemmar, såväl via lokalföreningarna och alla de medlemmar som de möter den vägen, men viktigast är nästan de medlemsundersökningar vi gör regelbundet, och här kommer...

Läs hela inlägget


2024-06-24

Nyheter och reportage

Sommarstängt på kansliet

RFS kansli håller sommarstängt från den 24 juni till den 12 augusti (vecka 26-32). När vi har sommarstängt tar vi inte emot besök, har växeln stängd och svarar endast på ett fåtal mail. Övriga frågor kommer vi att återkomma till...

Läs hela inlägget


2024-06-07

Nyheter och reportage

RFS summerar Socialrättsdagen 2024

Framtidshopp, kunskap, samarbete Om man kort ska summera Socialrättsdagen 2024 så är det med ledorden ”framtidshopp, kunskap, och samarbete”. Samtliga talare från chefsåklagare, jurist, forskare, socialtjänstminister, socialpedagog och representanter från Socialstyrelsen och Skolverket pratade alla om behovet av ett samarbete i...

Läs hela inlägget