2022-05-24 | Nyheter och reportage 2022

Inspelningar från konferensen 2022

Mellan 9-13 maj hade RFS en digital konferens inför årsmötet med gästföreläsare hela veckan. För er som inte hade möjlighet att delta eller missade någon programpunkt finns nu möjligheten att se föreläsningarna i efterhand.

9 maj: Uppstart av konferensen

Styrelsen berättar om arbetet under året som gått. Kansliet går igenom sina respektive områden och delar med sig av vad som varit viktigast under året och hur arbetet ska fortlöpa.

 

11 maj: Föreläsning med Volontärbyrån

Vad har vi för inre drivkrafter som gör att vi tar oss an ett frivilligt uppdrag? Hur får vi styrelsearbete att vara kul? Vilka fallgropar borde vi undvika när vi pratar om våra uppdrag och styrelsearbete inför andra? Det här är bara några av frågorna vi kommer få svar på under föreläsningen. Syftet med programpunkten är att synliggöra det positiva och engagerande i vårt arbete för att entusiasmera andra att ta sig an nya uppdrag!

12 maj: Föreläsning med RFS och Konsumentverket

Många personer lever med små ekonomiska marginaler och många har också problem med skulder. Skuldproblem påverkar hälsan och vi behöver fler som både vågar och kan prata vardagsekonomi med enskilda.

Maria Lindstedt berättar om vägen in i skuld och vägen ut ur skuld. Hon berättar också
om det stöd som finns för samhällsaktörer som vill hjälpa till, och om budget- och skuldrådgivningen. Hur kan frivilliga samhällsarbetare konkret stödja och hjälpa enskilda att få ordning på sin ekonomi? Thomas Karlsson på RFS berättar hur han har anpassat och använder det material som finns.

13 maj: Inspirationsföreläsning med Marit Normasdotter

Marit Normasdotter arbetar som boendestödjare i Botkyrka kommun i Stockholm men är även regionpolitiker för Vänsterpartiet i Region Stockholm och komkommunpolitiker i Botkyrka. Hon har många års erfarenhet av människovårdande arbete och har själv i många år både varit mottagare av insatser från frivilliga samhällsarbetare.
Marit har även haft ett flertal uppdrag av frivården. Marit har ett starkt engagemang för det civilsamhället kan bidra med och i synnerhet frivilliga samhällsarbetare.


2024-04-24

Nyheter och reportage 2022

RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson i SvD

Om jag behöver hjälp, hur vill jag att mina medmänniskor ska stötta mig? En relevant fråga att ställa till sig själv när vi tänker oss vilket samhälle vi själva vill ha. RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson intervjuades nyligen av Human Performance för...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage 2022

RFS medverkan i Trygghetsberedningens utredning

RFS har fått möjligheten att delta och ge inspel, utifrån vår kunskap och erfarenhet, i pågående utredning om återfallsbrottslighet. Samverkan i syfte att förebygga återfall i brott En parlamentariskt sammansatt kommitté i form av en trygghetsberedning ska, biträdd av sakkunniga och experter,...

Läs hela inlägget


2024-04-17

Nyheter och reportage 2022

Michell Malmgren ny sakkunnig för psykiatri- och socialtjänstområdena

Michell Malmgren är RFS nya sakkunnig inom psykiatri- och socialtjänstområdena. Sedan starten i november 2023, har han redan hunnit med en hel del och där ett fokus har varit att stötta medlemmarna i frågor inom hans område. Michell har en politisk...

Läs hela inlägget