2016-05-24 |

Jenny är RFS nya förbundsordförande

Jenny Ögren, RFS förbundsordförande2016-05-24

Vid helgens årsmöte valdes Jenny Ögren som ny förbundsordförande för tre år.  
– Jag känner mig stolt över förtroendet och och ser fram emot att vara med och fortsätta utveckla förbundet, sa hon i sitt tal efter årsmötets val.

Jenny har en magisterexamen i socialt arbete och arbetar för närvarande som VD och verksamhetschef för Jobbverket i Tyresö. Tidigare har hon bland annat varit verksamhetsledare för kansliet för Överenskommelsen inom sociala området, varit med och startat upp Polisens volontärverksamhet, arbetat inom Kriminalvården och vid RFS kansli, som projektledare för projektet Bättre frigivning samt ombudsman inom kriminalvårdsområdet. 

Varför är det viktigt att vara med och påverka inom förbundsstyrelsen?

– RFS medlemmar utför så många fina insatser för andra och förtjänar att uppmärksammas och uppmuntras, både inom förbundet och av beslutsfattare och myndigheter. Jag vill bidra till att sprida detta inom och utanför RFS.

Vilken av RFS prioriterade frågor brinner du särskilt starkt för?

– Samarbete. Jag har i hela mitt yrkesliv befunnit mig i gränslandet mellan offentlig och ideell sektor och vet av erfarenhet hur viktigt det är att verkligen på djupet förstå varandra i den kontext man befinner sig om samarbetet ska bli framgångsrikt och hållbart.

Jenny har haft uppdrag som kontaktperson och ska utbildas för att ta uppdrag som stödperson i höst. Hon är medlem i Solna-Sundbyberg övervakar- och kontaktpersonsförening.

I höstens första nyhetsbrev kommer Jenny och hennes tankar kring RFS utveckling presenteras närmare. 


2024-06-25

Intervju med Henrik Mörner – Om den föreslagna stadgeförändringen

RFS styrelse har lagt fram ett förslag på reviderade stadgar för förbundet, förändringar som behövs för att kunna fortsätta det utvecklingsarbete som krävs för att vi på riktigt ska vara en stark rörelse med många engagerade medlemmar och där fler...

Läs hela inlägget


2024-06-24

Vill du lära känna våra medlemmar?

Det vill nämligen vi, för oss som förbund är det viktigt att löpande lyssna in medlemmar, såväl via lokalföreningarna och alla de medlemmar som de möter den vägen, men viktigast är nästan de medlemsundersökningar vi gör regelbundet, och här kommer...

Läs hela inlägget


2024-06-24

Sommarstängt på kansliet

RFS kansli håller sommarstängt från den 24 juni till den 12 augusti (vecka 26-32). När vi har sommarstängt tar vi inte emot besök, har växeln stängd och svarar endast på ett fåtal mail. Övriga frågor kommer vi att återkomma till...

Läs hela inlägget