2021-11-16 | Nyheter och reportage

Årets hagabergskonferens: “Äntligen tillbaka!”

 

I helgen hade RFS sin årliga konferens för besöksgrupper och biträdande övervakare. Temat för i år handlade om hur det är att vara frihetsberövad och förälder.

Bland annat föreläste barnrättsorganisation BUFFF och Kriminalvårdens barnombud. Deltagarna hade också erfarenhetsutbyte med diskussioner kopplade till ämnet.

– Det var en lyckad konferens med stort åldersspann på deltagarna som kom från hela landet. Ett fint nätverk av frivilliga samhällsarbetare med gedigna erfarenheter och stor kunskap, säger Märta Frank, ombudsman på RFS.

På lördagskvällen blev det underhållning.

Det var första gången sedan 2019 som konferensen kunde genomföras fysiskt.

– Äntligen tillbaka! Jag har väntat på det här, det är årets händelse inom RFS för mig, säger Thomas Karlsson, studieansvarig på RFS.

Ett inslag som var nytt för i år var att det också bjöds på underhållning på lördagskvällen. Till det hade artisterna ”Kriminologen” (Björn Moberg) och Linda Vanessa bjudits in.

– Det var bra föreläsningar, engagerade deltagare och härlig underhållning, säger Thomas Karlsson, studieansvarig på RFS.

Thomas Karlsson och Märta Frank från RFS tog tillfället i akt och berättade om frivårdsturnén liksom utbildningen vardagsekonomi under helgen.

 


2022-05-17

Nyheter och reportage

Utbildning om mänskliga rättigheter och svensk tvångsvård

Den 8 juni kl. 14 -17 anordnar Civil Rights Defenders en utbildning för RFS lokalföreningar. Grundutbildningen ger en översikt över vilka mänskliga rättigheter som finns, hur de relaterar till svenska lagar och var en kan vända sig om rättigheterna inte...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage

19/5 Digital fortbildning i privatekonomi för dig som möter ekonomiskt utsatta

En ny livssituation kan ändra de ekonomiska förutsättningarna och kan drabba oss alla. Det är här en kostnadsfri kurs för dig som i ditt arbete möter personer i framförallt ekonomisk utsatthet. Kursen genomförs som ett webbseminarium med kompletterande självstudier. Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid"...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage

27/4 Information om hur god man söker bidrag för huvudman

Är du god man och intresserad av att veta mer om hur du söker ekonomiskt bidrag för din huvudman?   RFS och Föreningen FVO bjuder in till genomgång av ansökan om medel. Vi går igenom ansökningsprocessen hos FVO och visar vilka möjligheter...

Läs hela inlägget