2021-11-16 | Nyheter och reportage

Årets hagabergskonferens: “Äntligen tillbaka!”

 

I helgen hade RFS sin årliga konferens för besöksgrupper och biträdande övervakare. Temat för i år handlade om hur det är att vara frihetsberövad och förälder.

Bland annat föreläste barnrättsorganisation BUFFF och Kriminalvårdens barnombud. Deltagarna hade också erfarenhetsutbyte med diskussioner kopplade till ämnet.

– Det var en lyckad konferens med stort åldersspann på deltagarna som kom från hela landet. Ett fint nätverk av frivilliga samhällsarbetare med gedigna erfarenheter och stor kunskap, säger Märta Frank, ombudsman på RFS.

På lördagskvällen blev det underhållning.

Det var första gången sedan 2019 som konferensen kunde genomföras fysiskt.

– Äntligen tillbaka! Jag har väntat på det här, det är årets händelse inom RFS för mig, säger Thomas Karlsson, studieansvarig på RFS.

Ett inslag som var nytt för i år var att det också bjöds på underhållning på lördagskvällen. Till det hade artisterna ”Kriminologen” (Björn Moberg) och Linda Vanessa bjudits in.

– Det var bra föreläsningar, engagerade deltagare och härlig underhållning, säger Thomas Karlsson, studieansvarig på RFS.

Thomas Karlsson och Märta Frank från RFS tog tillfället i akt och berättade om frivårdsturnén liksom utbildningen vardagsekonomi under helgen.

 


2024-06-24

Nyheter och reportage

Vill du lära känna våra medlemmar?

Det vill nämligen vi, för oss som förbund är det viktigt att löpande lyssna in medlemmar, såväl via lokalföreningarna och alla de medlemmar som de möter den vägen, men viktigast är nästan de medlemsundersökningar vi gör regelbundet, och här kommer...

Läs hela inlägget


2024-06-24

Nyheter och reportage

Sommarstängt på kansliet

RFS kansli håller sommarstängt från den 24 juni till den 12 augusti (vecka 26-32). När vi har sommarstängt tar vi inte emot besök, har växeln stängd och svarar endast på ett fåtal mail. Övriga frågor kommer vi att återkomma till...

Läs hela inlägget


2024-06-07

Nyheter och reportage

RFS summerar Socialrättsdagen 2024

Framtidshopp, kunskap, samarbete Om man kort ska summera Socialrättsdagen 2024 så är det med ledorden ”framtidshopp, kunskap, och samarbete”. Samtliga talare från chefsåklagare, jurist, forskare, socialtjänstminister, socialpedagog och representanter från Socialstyrelsen och Skolverket pratade alla om behovet av ett samarbete i...

Läs hela inlägget