2021-11-16 | Nyheter och reportage

Årets hagabergskonferens: “Äntligen tillbaka!”

 

I helgen hade RFS sin årliga konferens för besöksgrupper och biträdande övervakare. Temat för i år handlade om hur det är att vara frihetsberövad och förälder.

Bland annat föreläste barnrättsorganisation BUFFF och Kriminalvårdens barnombud. Deltagarna hade också erfarenhetsutbyte med diskussioner kopplade till ämnet.

– Det var en lyckad konferens med stort åldersspann på deltagarna som kom från hela landet. Ett fint nätverk av frivilliga samhällsarbetare med gedigna erfarenheter och stor kunskap, säger Märta Frank, ombudsman på RFS.

På lördagskvällen blev det underhållning.

Det var första gången sedan 2019 som konferensen kunde genomföras fysiskt.

– Äntligen tillbaka! Jag har väntat på det här, det är årets händelse inom RFS för mig, säger Thomas Karlsson, studieansvarig på RFS.

Ett inslag som var nytt för i år var att det också bjöds på underhållning på lördagskvällen. Till det hade artisterna ”Kriminologen” (Björn Moberg) och Linda Vanessa bjudits in.

– Det var bra föreläsningar, engagerade deltagare och härlig underhållning, säger Thomas Karlsson, studieansvarig på RFS.

Thomas Karlsson och Märta Frank från RFS tog tillfället i akt och berättade om frivårdsturnén liksom utbildningen vardagsekonomi under helgen.

 


2021-12-02

Nyheter och reportage

Digital medlemsträff för stödpersoner

Välkommen till en digital medlemsträff för stödpersoner den 15 december. Träffa medlemmar från RFS lokalföreningar, personal från RFS kansli samt en ledamot från förbundsstyrelsen. Program Kansliet berättar om arbetet inom området och ger tips på hur man kan initiera och utveckla samarbete med...

Läs hela inlägget


2021-12-02

Nyheter och reportage

Medlemsträff för frivilliga samhällsarbetare med uppdrag för barn

Välkommen på digital träff för kontaktpersoner, kontaktfamiljer, kontaktfamiljer, stödfamiljer för barn och särskilt förordnade vårdnadshavare den 14 dec. Träffa medlemmar från RFS lokalföreningar, personal från RFS kansli samt ledamot från förbundsstyrelsen. Program RFS kansli berättar om vårt arbete inom området. Vi har...

Läs hela inlägget


2021-12-01

Nyheter och reportage

“Fler biträdande övervakare ska in i systemet”

Just nu genomför Kriminalvården en omfattande satsning på biträdande övervakare. Under årets Hagabergskonferens, som riktar sig till biträdande övervakare och häktes- och anstaltsbesökare, berättade Märta Frank från RFS mer om vad satsningen innebär. Satsningen på biträdande övervakare gäller åren 2021–2023. Under...

Läs hela inlägget