2022-07-19 | Nyheter och reportage 2022

Junior kommunikatör för frivilliga samhällsarbetare

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare, RFS, är en ideell och partipolitiskt obunden organisation vars medlemmar har lagreglerade frivilliguppdrag. Under hösten utvecklar och förstärker vi vårt kommunikationsarbete och söker därför en junior kommunikatör på minst 75 % att arbeta nära vår kommunikatör. Vi tänker att du är nyexaminerad och vill få in en fot i branschen.

 

Arbetsbeskrivning

RFS arbete utgår från alla människors lika värde och vårt uppdrag är att stötta våra lokalföreningar med metodutveckling och information. Du kommer att arbeta inom ett brett och spännande fält där du belyser vår verksamhet inom godmansområdet, socialtjänstområdet, kriminalvårdsområdet och psykiatriområdet. Du jobbar såväl operativt som strategiskt med externa och interna kommunikationsinsatser. RFS finansieras av statsbidrag och driver också arvsfondsprojektet Rätt att delta – med stöd av ställföreträdare.

I rollen ingår att synliggöra de frivilliga samhällsarbetarnas insatser, och arbeta med RFS medlemskommunikation, bland annat genom att:

 • Skapa innehåll för sociala medier
 • Skriva artiklar, reportage och informationstexter
 • Vara redaktör för hemsidan
 • Stötta förbundssekreterarens och kommunikatörens informationsarbete internt och externt
 • Arbeta med RFS digitala nyhetsbrev
 • Planera och marknadsföra digitala och fysiska föreläsningar och konferenser
 • Ta fram och/eller uppdatera informationsmaterial (tryckt som digitalt)

Utbildning och erfarenhet:

Det är ett krav att du har utbildning inom journalistik, media- och kommunikationsområdet eller annan likvärdig erfarenhet.

Utöver detta ser vi gärna att du:

 • Har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Har vana av att arbeta med webbpubliceringsverktyg, gärna wordpress
 • Är en god och stilsäker skribent
 • Är sugen på att arbeta med sociala medier och digitala nyhetsbrev
 • Vill bistå med att anordna digitala möten och/eller föreläsningar

Det är meriterande, men inte ett krav, att ha erfarenhet av ideell sektor. Det är också en fördel om du har tidigare kunskap om ett eller flera av våra verksamhetsområden. Du kommer arbeta nära vår seniora kommunikatör med möjlighet till att få praktisk erfarenhet och arbetslivserfarenhet.

Då vi är en liten arbetsplats på åtta medarbetare lägger vi fokus på din personliga lämplighet. För att trivas hos oss behöver du vara prestigelös, självständig och beredd att arbeta med varierande områden. Vi ser gärna att du jobbar utifrån ett medlemsperspektiv, är kreativ och hittar lösningar.

Tillsammans med oss väljer du att se möjligheter och tänka nytt.

Anställningsformer och ansökan

Tjänsten är en deltidsanställning med start i september månad till 31 december. Eventuellt finns möjlighet till förläning. Arbetet är förlagt till vårt kansli centralt i Stockholm med möjlighet att jobba hemifrån. Visst helg- och kvällsarbete förekommer vid events och medlemsaktiviteter. RFS strävar efter att vara en arbetsplats som tillvaratar olika erfarenheter och perspektiv. Vi vill därför jobba för ökad mångfald på arbetsplatsen.

RFS har kollektivavtal med Akademikerförbunden och Unionen.

Mejla CV och personligt brev till amra.bajric@rfs.se.  Märk din ansökan ”Junior kommunikatör”. Vi vill ha din ansökan senast den 14 augusti.  För ytterligare upplysningar kontakta vår kommunikatör Amra Bajric, telefon 073 502 32 36 eller mejl amra.bajric@rfs.se

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare (RFS) är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som varit verksam sedan 1968. Vi organiserar medlemmar med lagreglerade frivilliguppdrag, såsom biträdande övervakare, kontaktperson, kontaktfamilj, stödfamilj, stödperson, god man, förvaltare, god man för ensamkommande barn, medförmyndare, särskilt förordnad förmyndare, särskilt förordnad vårdnadshavare och besökare på anstalt och häkte. RFS verkar för rättssäkra insatser med god kvalité och att alla frivilliga samhällsarbetare ska få utbildning och stöd i sina uppdrag.

Läs mer på www.rfs.se

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av säljbolag.


2024-05-20

Nyheter och reportage 2022

Hjälp att rösta i EU-valet

Snart är det dags för sommarens EU-val och alla som får rösta ska ha möjlighet gör det. Som frivillig samhällsarbetare kan det vara bra att ge praktiska råd och hjälp för att rösta. Den 9 juni 2024 är det val till...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage 2022

RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson i SvD

Om jag behöver hjälp, hur vill jag att mina medmänniskor ska stötta mig? En relevant fråga att ställa till sig själv när vi tänker oss vilket samhälle vi själva vill ha. RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson intervjuades nyligen av Human Performance för...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage 2022

RFS medverkan i Trygghetsberedningens utredning

RFS har fått möjligheten att delta och ge inspel, utifrån vår kunskap och erfarenhet, i pågående utredning om återfallsbrottslighet. Samverkan i syfte att förebygga återfall i brott En parlamentariskt sammansatt kommitté i form av en trygghetsberedning ska, biträdd av sakkunniga och experter,...

Läs hela inlägget