2024-04-17 | Nyheter och reportage 2024

Michell Malmgren ny sakkunnig för psykiatri- och socialtjänstområdena

Michell Malmgren är RFS nya sakkunnig inom psykiatri- och socialtjänstområdena. Sedan starten i november 2023, har han redan hunnit med en hel del och där ett fokus har varit att stötta medlemmarna i frågor inom hans område.

Michell har en politisk bakgrund inom FN, EU och Schizofreniförbundet och har även erfarenhet av arbete med barn och unga samt människor som befunnit sig i långvarig hemlöshet.

På vilket sätt kan du bidra till förbundets arbete?

Jag tror att jag kan bidra med mycket erfarenhet av att arbeta med förbund, organisationer och politik där jag har arbetat med att organisera nya grupper och utveckla existerande grupper.

Vad är det viktigaste i din roll som sakkunnig på RFS?

Det viktigaste med mitt jobb är att informera, representera och organisera.

Jag ser också fram emot att få chansen att lära känna alla medlemmar som gör ett sådant viktigt jobb och där jag kan hjälpa till att bidra på ett hörn till det otroligt viktiga arbete som görs inom RFS.

Michell har redan hunnit med att föreläsa för flera av våra lokalföreningar. I början av april besökte han Malmö Frivilliga Samhällsarbetare där han föreläste om schizofreni samt stöd- och kontaktpersonsuppdraget. Michell har också samverkat med olika organisationer som Knas Hemma och nu senast hämtat nya insikter från årets Barnrättsdagar i Karlstad.

Stöd till medlemmar
Foto: MediaTalks Productions

Har du som medlem frågor inom psykiatri- och socialtjänstområdena eller är du intresserad av att Michell ska föreläsa för din lokalförening? Maila till michell.malmgren@rfs.se.

 

 

 

 


2024-05-20

Nyheter och reportage 2024

Hjälp att rösta i EU-valet

Snart är det dags för sommarens EU-val och alla som får rösta ska ha möjlighet gör det. Som frivillig samhällsarbetare kan det vara bra att ge praktiska råd och hjälp för att rösta. Den 9 juni 2024 är det val till...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage 2024

RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson i SvD

Om jag behöver hjälp, hur vill jag att mina medmänniskor ska stötta mig? En relevant fråga att ställa till sig själv när vi tänker oss vilket samhälle vi själva vill ha. RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson intervjuades nyligen av Human Performance för...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage 2024

RFS medverkan i Trygghetsberedningens utredning

RFS har fått möjligheten att delta och ge inspel, utifrån vår kunskap och erfarenhet, i pågående utredning om återfallsbrottslighet. Samverkan i syfte att förebygga återfall i brott En parlamentariskt sammansatt kommitté i form av en trygghetsberedning ska, biträdd av sakkunniga och experter,...

Läs hela inlägget