2018-06-12 | Nyheter och reportage 2018

Ny kraft ger svar i RFS godmansforum

Ingrid H Amrén, RFS godmanspanel2018-06-12

Ingrid H Amrén är ny medlem i godmanspanelen. Hon kommer bevaka frågor som rör uppdraget god man för ensamkommande barn i RFS forum. 

Berätta lite om dig själv!

Jag är 58 år, har fyra egna barn, två bonusbarn och nio härliga barnbarn. Mitt liv är fyllt av ”mina” egna människor, små som stora, men mitt hjärta kan härbärgera mera, så därför engagerar jag mig i det civila samhället. Jag är god man till ensamkommande barn, för tillfället en flicka från Afghanistan, hon berikar mitt och vårt liv. När jag blev god man 2015 upptäckte jag att en förening för gode män saknades i vårt område, så jag tog initiativet till att starta en. Nu är jag ordförande för föreningen och medlemsantalet stiger sakta men säkert. Vår förening var efterlängtad!

Jag är också politiskt aktiv. Jag är ordförande i Gävleborgs s-kvinnodistrikt. Utöver detta motionerar jag nästan varje dag, på grund av att jag har en reumatisk sjukdom som kräver daglig fysisk ansträngning för att hålla sig på plats. Jag kan stolt tala om att jag blev en ”Svensk Klassiker” 2015.

På vilket sätt vill du bidra i godmanspanelen?

Jag vill bidra med kunskaper från mitt livslånga engagemang i samhället samt det jag nu sedan tre år tillbaka kunskapar mig om varje dag, godmanskapet!

Vad är det som driver dig i ditt engagemang?

Att människan är god, att alla måste hjälpas åt i ett samhälle samt att andra människor berikar mitt liv. Jag gillar olika!

Sedan flera år svarar även medlemmen Tommy Ekman på frågor i forumet. 

Gå till forumet här


2024-06-07

Nyheter och reportage 2018

RFS summerar Socialrättsdagen 2024

Framtidshopp, kunskap, samarbete Om man kort ska summera Socialrättsdagen 2024 så är det med ledorden ”framtidshopp, kunskap, och samarbete”. Samtliga talare från chefsåklagare, jurist, forskare, socialtjänstminister, socialpedagog och representanter från Socialstyrelsen och Skolverket pratade alla om behovet av ett samarbete i...

Läs hela inlägget


2024-06-05

Nyheter och reportage 2018

Pride month – öppenhet och inkluderande

Nu under juni är det Pride month! Det är ett tillfälle att uppmärksamma den öppenhet och inkluderande tanke som många förknippar Pride med. Visste du att det är 55 år sedan som (det tros vara) världens första Pridedemonstration hölls i New...

Läs hela inlägget


2024-05-27

Nyheter och reportage 2018

Bedrägerier på nätet

Visste du att bedrägeribrotten var den brottskategori som ökade mest under 2023 och sett i ett tioårsperspektiv har de anmälda bedrägeribrotten ökat med 53 procent. Den typ av bedrägeribrott som ökade mest 2023 jämfört med året innan var kortbedrägeri och...

Läs hela inlägget