2018-06-12 | Nyheter och reportage 2018

Ny kraft ger svar i RFS godmansforum

Ingrid H Amrén, RFS godmanspanel2018-06-12

Ingrid H Amrén är ny medlem i godmanspanelen. Hon kommer bevaka frågor som rör uppdraget god man för ensamkommande barn i RFS forum. 

Berätta lite om dig själv!

Jag är 58 år, har fyra egna barn, två bonusbarn och nio härliga barnbarn. Mitt liv är fyllt av ”mina” egna människor, små som stora, men mitt hjärta kan härbärgera mera, så därför engagerar jag mig i det civila samhället. Jag är god man till ensamkommande barn, för tillfället en flicka från Afghanistan, hon berikar mitt och vårt liv. När jag blev god man 2015 upptäckte jag att en förening för gode män saknades i vårt område, så jag tog initiativet till att starta en. Nu är jag ordförande för föreningen och medlemsantalet stiger sakta men säkert. Vår förening var efterlängtad!

Jag är också politiskt aktiv. Jag är ordförande i Gävleborgs s-kvinnodistrikt. Utöver detta motionerar jag nästan varje dag, på grund av att jag har en reumatisk sjukdom som kräver daglig fysisk ansträngning för att hålla sig på plats. Jag kan stolt tala om att jag blev en ”Svensk Klassiker” 2015.

På vilket sätt vill du bidra i godmanspanelen?

Jag vill bidra med kunskaper från mitt livslånga engagemang i samhället samt det jag nu sedan tre år tillbaka kunskapar mig om varje dag, godmanskapet!

Vad är det som driver dig i ditt engagemang?

Att människan är god, att alla måste hjälpas åt i ett samhälle samt att andra människor berikar mitt liv. Jag gillar olika!

Sedan flera år svarar även medlemmen Tommy Ekman på frågor i forumet. 

Gå till forumet här


2018-12-20

Nyheter och reportage 2018

God jul och gott nytt år!

2018-12-20 Tack för alla fina insatser och samarbeten detta år! Nästa år tar vi nya gemensamma tag i arbetet för att skapa rättssäkra insatser för alla brukare som är i behov av stöd från frivilliga samhällsarbetare. Kansliet har stängt vecka 52 och...

Läs hela inlägget


2018-12-12

Nyheter och reportage 2018

Anmäl föreningen till RFS konferens och årsmöte!

2018-12-12 Nu går det att anmäla sig till RFS årliga konferens och årsmöte i maj 2019. Varje föreningen kan sända två representanter. Årsmötet kommer att äga rum i samma lokaler som förra året i Stockholm, den 11-12 maj. Temat kommer att handla...

Läs hela inlägget


2018-12-03

Nyheter och reportage 2018

Behovet av cirkel stort!

2018-12-03 Hallå där Agneta Lundén, medlem i Solna/Sundbybergs- föreningen, som deltog i RFS pilotutbildning i nya studiecirkeln Vardagsekonomi. Varför vill du leda cirkeln Vardagsekonomi på anstalt och häkte? – Jag har jobbat på stödboende och har varit lekmannaövervakare sedan många år och vet vilka...

Läs hela inlägget