2020-12-18 | Nyheter och reportage

Ny ombudsman på RFS

Märta Frank är RFS nya ombudsman inom kriminalvårdsområdet. På RFS kommer Märta jobba med medlemsvård – att skapa relationer med lokalföreningarna i landet för att bolla idéer, stötta och lyssna till hur det fungerar i verksamheterna.

Märta Frank, ny medarbetare på RFS.

Hon kommer också att ha kontakt med kriminalvården på olika sätt för att hitta samarbete kring organisering av frivilliga samhällsarbetare.

Kommer från kriminalvården

Märta har tidigare arbetat inom kriminalvården, bland annat som frivårdsinspektör. De senaste 15 åren har hon ägnat sig åt frivårdsarbete på Frivården Fridhemsplan.
– Först med villkorligt frigivna under 10 år och sedan blev det en blandning av villkorligt frigivna och skyddstillsynsdömda klienter. Jag har arbetat klientfokuserat och med insatser som strukturerade handläggarsamtal samt remitterat till programverksamhet, säger hon.

Märta har också jobbat med förordnande av biträdande övervakare liksom samverkan med myndigheter, organisationer och frivilliga krafter.

Varför sökte du dig till RFS?

– I mitt frivårdsarbete har jag alltid älskat att arbeta med biträdande övervakare – det har berikat mitt arbetsliv enormt mycket. Det skapar framförallt mervärde för klienterna. Samarbetet mellan klient, handläggare och biträdande övervakare är givande och roligt, säger hon.


2021-09-10

Nyheter och reportage

Digital utbildning i vardagsekonomi 21 oktober

  Välkommen till RFS digitala utbildning i vardagsekonomi!  Syftet med utbildningen är att rusta frivilliga samhällsarbetare med övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt kunna prata vardagsekonomi med sin klient eller brukare. Exempel på innehåll: Koll på pengar – vad går pengarna till, och...

Läs hela inlägget


2021-09-08

Nyheter och reportage

Angående annons från Lexly

Det juridiska företaget Lexly har i dagarna publicerat en annons i Göteborgsposten, Helsingborgs Dagblad (4/9) och Svenska dagbladet (5/9) med syftet att göra reklam för framtidsfullmakter. Annonsen utgörs av texten ”Jag litar blint (tills han tömmer alla mina konton) på...

Läs hela inlägget


2021-08-05

Nyheter och reportage

Digital fortbildning i privatekonomi 23 sep

Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid" är anpassad efter medlemmar inom RFS, och vänder sig till dig som är god man, kontaktperson, stödperson, förvaltare, medförmyndare, biträdande övervakare eller besökare och utbildare på häkten och anstalter. Utbildningen har ett brett innehåll inom privatekonomi,...

Läs hela inlägget