2020-12-18 | Nyheter och reportage

Ny ombudsman på RFS

Märta Frank är RFS nya ombudsman inom kriminalvårdsområdet. På RFS kommer Märta jobba med medlemsvård – att skapa relationer med lokalföreningarna i landet för att bolla idéer, stötta och lyssna till hur det fungerar i verksamheterna.

Märta Frank, ny medarbetare på RFS.

Hon kommer också att ha kontakt med kriminalvården på olika sätt för att hitta samarbete kring organisering av frivilliga samhällsarbetare.

Kommer från kriminalvården

Märta har tidigare arbetat inom kriminalvården, bland annat som frivårdsinspektör. De senaste 15 åren har hon ägnat sig åt frivårdsarbete på Frivården Fridhemsplan.
– Först med villkorligt frigivna under 10 år och sedan blev det en blandning av villkorligt frigivna och skyddstillsynsdömda klienter. Jag har arbetat klientfokuserat och med insatser som strukturerade handläggarsamtal samt remitterat till programverksamhet, säger hon.

Märta har också jobbat med förordnande av biträdande övervakare liksom samverkan med myndigheter, organisationer och frivilliga krafter.

Varför sökte du dig till RFS?

– I mitt frivårdsarbete har jag alltid älskat att arbeta med biträdande övervakare – det har berikat mitt arbetsliv enormt mycket. Det skapar framförallt mervärde för klienterna. Samarbetet mellan klient, handläggare och biträdande övervakare är givande och roligt, säger hon.


2024-05-20

Nyheter och reportage

Hjälp att rösta i EU-valet

Snart är det dags för sommarens EU-val och alla som får rösta ska ha möjlighet gör det. Som frivillig samhällsarbetare kan det vara bra att ge praktiska råd och hjälp för att rösta. Den 9 juni 2024 är det val till...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage

RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson i SvD

Om jag behöver hjälp, hur vill jag att mina medmänniskor ska stötta mig? En relevant fråga att ställa till sig själv när vi tänker oss vilket samhälle vi själva vill ha. RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson intervjuades nyligen av Human Performance för...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage

RFS medverkan i Trygghetsberedningens utredning

RFS har fått möjligheten att delta och ge inspel, utifrån vår kunskap och erfarenhet, i pågående utredning om återfallsbrottslighet. Samverkan i syfte att förebygga återfall i brott En parlamentariskt sammansatt kommitté i form av en trygghetsberedning ska, biträdd av sakkunniga och experter,...

Läs hela inlägget