2020-12-18 | Nyheter och reportage

Ny ombudsman på RFS

Märta Frank är RFS nya ombudsman inom kriminalvårdsområdet. På RFS kommer Märta jobba med medlemsvård – att skapa relationer med lokalföreningarna i landet för att bolla idéer, stötta och lyssna till hur det fungerar i verksamheterna.

Märta Frank, ny medarbetare på RFS.

Hon kommer också att ha kontakt med kriminalvården på olika sätt för att hitta samarbete kring organisering av frivilliga samhällsarbetare.

Kommer från kriminalvården

Märta har tidigare arbetat inom kriminalvården, bland annat som frivårdsinspektör. De senaste 15 åren har hon ägnat sig åt frivårdsarbete på Frivården Fridhemsplan.
– Först med villkorligt frigivna under 10 år och sedan blev det en blandning av villkorligt frigivna och skyddstillsynsdömda klienter. Jag har arbetat klientfokuserat och med insatser som strukturerade handläggarsamtal samt remitterat till programverksamhet, säger hon.

Märta har också jobbat med förordnande av biträdande övervakare liksom samverkan med myndigheter, organisationer och frivilliga krafter.

Varför sökte du dig till RFS?

– I mitt frivårdsarbete har jag alltid älskat att arbeta med biträdande övervakare – det har berikat mitt arbetsliv enormt mycket. Det skapar framförallt mervärde för klienterna. Samarbetet mellan klient, handläggare och biträdande övervakare är givande och roligt, säger hon.


2021-01-13

Nyheter och reportage

Volontäruppdrag: Juridisk rådgivning för gode män

Vill du vara med och bidra med din expertis? Vi söker nu fler volontärer till vår volontärjuristsgrupp. Uppdraget handlar om att via mail besvara frågor från våra medlemmar som är gode män, förvaltare, gode män till ensamkommande barn och särskilt förordnade...

Läs hela inlägget


2021-01-13

Nyheter och reportage

Digital fortbildning i privatekonomi 28 april

Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid" är anpassad efter medlemmar inom RFS, och vänder sig till dig som är god man, kontaktperson, stödperson, förvaltare, medförmyndare, biträdande övervakare eller besökare och utbildare på häkten och anstalter. Utbildningen har ett brett innehåll inom privatekonomi,...

Läs hela inlägget


2021-01-13

Nyheter och reportage

Nytt samarbete mellan RFS och Finansinspektionen

RFS har inlett ett utbildningssamarbete med Finansinspektionen, via nätverket Gilla din ekonomi, för att öka kunskapen om privatekonomi. Fortbildningen – ”Trygga din ekonomiska framtid” – riktar sig till medlemmar inom RFS och inleds i februari. Deltagarna kommer att få bredare kunskaper...

Läs hela inlägget