2020-12-18 | Nyheter och reportage

Ny ombudsman på RFS

Märta Frank är RFS nya ombudsman inom kriminalvårdsområdet. På RFS kommer Märta jobba med medlemsvård – att skapa relationer med lokalföreningarna i landet för att bolla idéer, stötta och lyssna till hur det fungerar i verksamheterna.

Märta Frank, ny medarbetare på RFS.

Hon kommer också att ha kontakt med kriminalvården på olika sätt för att hitta samarbete kring organisering av frivilliga samhällsarbetare.

Kommer från kriminalvården

Märta har tidigare arbetat inom kriminalvården, bland annat som frivårdsinspektör. De senaste 15 åren har hon ägnat sig åt frivårdsarbete på Frivården Fridhemsplan.
– Först med villkorligt frigivna under 10 år och sedan blev det en blandning av villkorligt frigivna och skyddstillsynsdömda klienter. Jag har arbetat klientfokuserat och med insatser som strukturerade handläggarsamtal samt remitterat till programverksamhet, säger hon.

Märta har också jobbat med förordnande av biträdande övervakare liksom samverkan med myndigheter, organisationer och frivilliga krafter.

Varför sökte du dig till RFS?

– I mitt frivårdsarbete har jag alltid älskat att arbeta med biträdande övervakare – det har berikat mitt arbetsliv enormt mycket. Det skapar framförallt mervärde för klienterna. Samarbetet mellan klient, handläggare och biträdande övervakare är givande och roligt, säger hon.


2023-09-04

Nyheter och reportage

Nya lathundar för “föreningsmallen” och “instagram för lokalföreningar”.

Nu finns en uppdaterad föreningsmall för dig som möter potentiella medlemmar. Det är bara att skriva ut mallen och använda vid behov! RFS- kansli har även tagit fram en lathund för hur din lokalförening kan starta upp och använda sig av...

Läs hela inlägget


2023-08-14

Nyheter och reportage

Halvårsredovisning av verksamhet i RFS lokalföreningar för jan-juni

Var god fyll i alla frågor och se till att gå igenom hela formuläret till dess slut för att dina svar ska sparas. Klicka på länken nedanför för att komma till formuläret: https://sv.surveymonkey.com/r/RFShalvarsredovisningVT2023 Besöksgruppsverksamheten redovisas på separat blankett. Kontakta RFS kansli på info@rfs.se eller...

Läs hela inlägget


2023-06-07

Nyheter och reportage

RFS förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt slutar sin tjänst vid RFS kansli den 13 augusti.

RFS förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt slutar sin tjänst vid RFS kansli den 13 augusti. Rekrytering av hennes efterträdare startar så snart som möjligt. – Joanna har under 3,5 år gjort en ovärderlig insats för förbundet och vi önskar henne all lycka...

Läs hela inlägget