2020-11-02 | Nyheter och reportage

Nya skärpta coronaråd: “Vi tar dem på fullaste allvar”

Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd för Stockholm, Västra Götaland, Östergötland, Halland, Örebro och Jönköpings regioner efter att antalet smittade av covid-19 ökat kraftigt.

– Vi tar rekommendationerna på fullaste allvar, och värnar om såväl våra medarbetare som våra medlemmar, säger Joanna Graumann Walnestedt, förbundssekreterare på RFS.

Joanna Graumann Walnestedt.

De nya rekommendationerna för Stockholm, Västra Götaland och Östergötland gäller från den 29 oktober. Den tredje november infördes också skärpta allmänna råd för Halland, Örebro och Jönköpings regioner.

Folkhälsomyndigheten uppmanar bland annat de som vistas i länen att arbeta hemifrån, att avstå från att delta i möten och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten.

– Vi anpassar vår verksamhet genom att arbeta hemifrån, genomför inga resor till riskområden och reser just nu inte själva då vi befinner oss i Stockholm som är ett riskområde. Vi har fått ställa in inplanerade fysiska möten och ställer om det vi kan till digitala möten, säger Joanna Graumann Walnestedt.

Besluten gäller fram till den 19:e respektive 24 november, men kan komma att förlängas.

RFS följer noga händelseutvecklingen och hur rekommendationerna utvecklas framöver. Sedan tidigare finns också skärpta lokala råd för Uppsala och Skåne.

 

Läs de skärpta rekommendationerna i sin helhet här:

Beslut om skärpa allmänna råd

 


2020-11-19

Nyheter och reportage

RFS första digitala besöksgruppskonferens

I lördags hölls RFS årliga besöksgruppskonferens – för första gången digitalt. Fokus för årets konferens var kunskapsinhämtning och medlemmarna fick lyssna på tre föreläsningar på temat ungdoms- och gängkriminalitet. Att inte ställa in – utan ställa om. Det var en av...

Läs hela inlägget


2020-11-12

Nyheter och reportage

Nya sätt att umgås under corona

Naturen är viktig – i synnerhet under pandemitider. Det menar frivilliga samhällsarbetaren Charlie Malmgren, 75 år, som träffat sina brukare utomhus sedan corona slog till. – Det är bättre att ses än att brukarna blir helt isolerade, ensamheten kan vara förödande. Charlie...

Läs hela inlägget


2020-11-12

Nyheter och reportage

”Nu är det ännu viktigare att bryta isoleringen”

Biträdande övervakaren Eva Kälveskog, 72, är rutinerad. Det första uppdraget som frivillig samhällsarbetare fick hon för över 20 år sedan. Att fortsätta sitt arbete under pandemin har varit en självklarhet. – Den psykiska ohälsan är mycket större nu och då är...

Läs hela inlägget