2020-11-02 | Nyheter och reportage

Nya skärpta coronaråd: “Vi tar dem på fullaste allvar”

Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd för Stockholm, Västra Götaland, Östergötland, Halland, Örebro och Jönköpings regioner efter att antalet smittade av covid-19 ökat kraftigt.

– Vi tar rekommendationerna på fullaste allvar, och värnar om såväl våra medarbetare som våra medlemmar, säger Joanna Graumann Walnestedt, förbundssekreterare på RFS.

Joanna Graumann Walnestedt.

De nya rekommendationerna för Stockholm, Västra Götaland och Östergötland gäller från den 29 oktober. Den tredje november infördes också skärpta allmänna råd för Halland, Örebro och Jönköpings regioner.

Folkhälsomyndigheten uppmanar bland annat de som vistas i länen att arbeta hemifrån, att avstå från att delta i möten och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten.

– Vi anpassar vår verksamhet genom att arbeta hemifrån, genomför inga resor till riskområden och reser just nu inte själva då vi befinner oss i Stockholm som är ett riskområde. Vi har fått ställa in inplanerade fysiska möten och ställer om det vi kan till digitala möten, säger Joanna Graumann Walnestedt.

Besluten gäller fram till den 19:e respektive 24 november, men kan komma att förlängas.

RFS följer noga händelseutvecklingen och hur rekommendationerna utvecklas framöver. Sedan tidigare finns också skärpta lokala råd för Uppsala och Skåne.

 

Läs de skärpta rekommendationerna i sin helhet här:

Beslut om skärpa allmänna råd

 


2022-05-17

Nyheter och reportage

Utbildning om mänskliga rättigheter och svensk tvångsvård

Den 8 juni kl. 14 -17 anordnar Civil Rights Defenders en utbildning för RFS lokalföreningar. Grundutbildningen ger en översikt över vilka mänskliga rättigheter som finns, hur de relaterar till svenska lagar och var en kan vända sig om rättigheterna inte...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage

19/5 Digital fortbildning i privatekonomi för dig som möter ekonomiskt utsatta

En ny livssituation kan ändra de ekonomiska förutsättningarna och kan drabba oss alla. Det är här en kostnadsfri kurs för dig som i ditt arbete möter personer i framförallt ekonomisk utsatthet. Kursen genomförs som ett webbseminarium med kompletterande självstudier. Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid"...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage

27/4 Information om hur god man söker bidrag för huvudman

Är du god man och intresserad av att veta mer om hur du söker ekonomiskt bidrag för din huvudman?   RFS och Föreningen FVO bjuder in till genomgång av ansökan om medel. Vi går igenom ansökningsprocessen hos FVO och visar vilka möjligheter...

Läs hela inlägget