2020-11-02 | Nyheter och reportage

Nya skärpta coronaråd: “Vi tar dem på fullaste allvar”

Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd för Stockholm, Västra Götaland, Östergötland, Halland, Örebro och Jönköpings regioner efter att antalet smittade av covid-19 ökat kraftigt.

– Vi tar rekommendationerna på fullaste allvar, och värnar om såväl våra medarbetare som våra medlemmar, säger Joanna Graumann Walnestedt, förbundssekreterare på RFS.

Joanna Graumann Walnestedt.

De nya rekommendationerna för Stockholm, Västra Götaland och Östergötland gäller från den 29 oktober. Den tredje november infördes också skärpta allmänna råd för Halland, Örebro och Jönköpings regioner.

Folkhälsomyndigheten uppmanar bland annat de som vistas i länen att arbeta hemifrån, att avstå från att delta i möten och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten.

– Vi anpassar vår verksamhet genom att arbeta hemifrån, genomför inga resor till riskområden och reser just nu inte själva då vi befinner oss i Stockholm som är ett riskområde. Vi har fått ställa in inplanerade fysiska möten och ställer om det vi kan till digitala möten, säger Joanna Graumann Walnestedt.

Besluten gäller fram till den 19:e respektive 24 november, men kan komma att förlängas.

RFS följer noga händelseutvecklingen och hur rekommendationerna utvecklas framöver. Sedan tidigare finns också skärpta lokala råd för Uppsala och Skåne.

 

Läs de skärpta rekommendationerna i sin helhet här:

Beslut om skärpa allmänna råd

 


2024-05-20

Nyheter och reportage

Hjälp att rösta i EU-valet

Snart är det dags för sommarens EU-val och alla som får rösta ska ha möjlighet gör det. Som frivillig samhällsarbetare kan det vara bra att ge praktiska råd och hjälp för att rösta. Den 9 juni 2024 är det val till...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage

RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson i SvD

Om jag behöver hjälp, hur vill jag att mina medmänniskor ska stötta mig? En relevant fråga att ställa till sig själv när vi tänker oss vilket samhälle vi själva vill ha. RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson intervjuades nyligen av Human Performance för...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage

RFS medverkan i Trygghetsberedningens utredning

RFS har fått möjligheten att delta och ge inspel, utifrån vår kunskap och erfarenhet, i pågående utredning om återfallsbrottslighet. Samverkan i syfte att förebygga återfall i brott En parlamentariskt sammansatt kommitté i form av en trygghetsberedning ska, biträdd av sakkunniga och experter,...

Läs hela inlägget