2020-11-02 | Nyheter och reportage

Nya skärpta coronaråd: “Vi tar dem på fullaste allvar”

Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta allmänna råd för Stockholm, Västra Götaland, Östergötland, Halland, Örebro och Jönköpings regioner efter att antalet smittade av covid-19 ökat kraftigt.

– Vi tar rekommendationerna på fullaste allvar, och värnar om såväl våra medarbetare som våra medlemmar, säger Joanna Graumann Walnestedt, förbundssekreterare på RFS.

Joanna Graumann Walnestedt.

De nya rekommendationerna för Stockholm, Västra Götaland och Östergötland gäller från den 29 oktober. Den tredje november infördes också skärpta allmänna råd för Halland, Örebro och Jönköpings regioner.

Folkhälsomyndigheten uppmanar bland annat de som vistas i länen att arbeta hemifrån, att avstå från att delta i möten och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten.

– Vi anpassar vår verksamhet genom att arbeta hemifrån, genomför inga resor till riskområden och reser just nu inte själva då vi befinner oss i Stockholm som är ett riskområde. Vi har fått ställa in inplanerade fysiska möten och ställer om det vi kan till digitala möten, säger Joanna Graumann Walnestedt.

Besluten gäller fram till den 19:e respektive 24 november, men kan komma att förlängas.

RFS följer noga händelseutvecklingen och hur rekommendationerna utvecklas framöver. Sedan tidigare finns också skärpta lokala råd för Uppsala och Skåne.

 

Läs de skärpta rekommendationerna i sin helhet här:

Beslut om skärpa allmänna råd

 


2023-10-16

Nyheter och reportage

Lansering: Rätt att delta – med hjälp av ställföreträdare!

Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare (RFS) hälsar medverkande i projektet, samarbetspartners, myndigheter och andra som kommer i kontakt med överförmyndarfrågor välkomna till lanseringen av projektet Rätt att delta - med hjälp av ställföreträdare!   Inom ramen för projektet har två webbutbildningar tagits fram för...

Läs hela inlägget


2023-09-04

Nyheter och reportage

Nya lathundar för “föreningsmallen” och “instagram för lokalföreningar”.

Nu finns en uppdaterad föreningsmall för dig som möter potentiella medlemmar. Det är bara att skriva ut mallen och använda vid behov! RFS- kansli har även tagit fram en lathund för hur din lokalförening kan starta upp och använda sig av...

Läs hela inlägget


2023-08-14

Nyheter och reportage

Halvårsredovisning av verksamhet i RFS lokalföreningar för jan-juni

Var god fyll i alla frågor och se till att gå igenom hela formuläret till dess slut för att dina svar ska sparas. Klicka på länken nedanför för att komma till formuläret: https://sv.surveymonkey.com/r/RFShalvarsredovisningVT2023 Besöksgruppsverksamheten redovisas på separat blankett. Kontakta RFS kansli på info@rfs.se eller...

Läs hela inlägget