2021-10-08 | Nyheter och reportage

RFS besöksgruppskonferens 13-14 nov

RFS bjuder in besöksgrupper och biträdande övervakare till konferens

Tema: att vara frihetsberövad och förälder

Syftet med konferensen, som äger rum på Hagabergs folkhögskola, är att ge inspiration, utbildning och möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Hör:

• Representant från Kriminalvården berätta om barnombudsmännens arbete i cirklar med intagna på
anstalter/häkten

• Frivilligorganisation föreläsa om stöd till intagna föräldrar och hur föräldrarna kan träffa och vara tillsammans med sina barn.

• Thomas Karlsson, studieansvarig RFS, informera om utbildningar för besöksgrupper och biträdande
övervakare

• Märta Frank, kriminalvårdsombudsman RFS, prata om Kriminalvårdens satsning på biträdande övervakare

Dessutom hålls erfarenhetsutbyte för både besöksgrupper och biträdande övervakare.

Deltar gör besöksgruppsansvarige i varje besöksgrupp inom RFS. Besöksgruppen kan även sända ytterligare en besökare från besöksgruppen och en biträdande övervakare. RFS bjuder på mat, underhållning och boende i enkelrum.

Det slutliga programmet skickas en vecka före konferensen.

Tid, datum och anmälan

Datum: 13-14 november på Hagabergs folkhögskola, Södertälje
Tid: Lördag kl. 12.00 till söndag kl. 13.00
Anmälan: Senast den 22 oktober till thomas.karlsson@rfs.se

Meddela deltagarens namn, adress, telefonnummer, mailadress, eventuella kostönskemål samt om lunch önskas på lördag och/eller söndag. Maxantal deltagare är 30 personer och anmälan är bindande.

Konferensen är kostnadsfri för deltagarna och RFS ersätter utlägg för resa till konferensen (billigaste färdmedel gäller). Vid sena avbokningar utan läkarintyg får föreningen stå för självkostnadspris 1 000 kronor plus resekostnader.

Ladda ned inbjudan som PDF:


2024-06-07

Nyheter och reportage

RFS summerar Socialrättsdagen 2024

Framtidshopp, kunskap, samarbete Om man kort ska summera Socialrättsdagen 2024 så är det med ledorden ”framtidshopp, kunskap, och samarbete”. Samtliga talare från chefsåklagare, jurist, forskare, socialtjänstminister, socialpedagog och representanter från Socialstyrelsen och Skolverket pratade alla om behovet av ett samarbete i...

Läs hela inlägget


2024-06-05

Nyheter och reportage

Pride month – öppenhet och inkluderande

Nu under juni är det Pride month! Det är ett tillfälle att uppmärksamma den öppenhet och inkluderande tanke som många förknippar Pride med. Visste du att det är 55 år sedan som (det tros vara) världens första Pridedemonstration hölls i New...

Läs hela inlägget


2024-05-27

Nyheter och reportage

Bedrägerier på nätet

Visste du att bedrägeribrotten var den brottskategori som ökade mest under 2023 och sett i ett tioårsperspektiv har de anmälda bedrägeribrotten ökat med 53 procent. Den typ av bedrägeribrott som ökade mest 2023 jämfört med året innan var kortbedrägeri och...

Läs hela inlägget