2021-10-08 | Nyheter och reportage

RFS besöksgruppskonferens 13-14 nov

RFS bjuder in besöksgrupper och biträdande övervakare till konferens

Tema: att vara frihetsberövad och förälder

Syftet med konferensen, som äger rum på Hagabergs folkhögskola, är att ge inspiration, utbildning och möjlighet till erfarenhetsutbyte.

Hör:

• Representant från Kriminalvården berätta om barnombudsmännens arbete i cirklar med intagna på
anstalter/häkten

• Frivilligorganisation föreläsa om stöd till intagna föräldrar och hur föräldrarna kan träffa och vara tillsammans med sina barn.

• Thomas Karlsson, studieansvarig RFS, informera om utbildningar för besöksgrupper och biträdande
övervakare

• Märta Frank, kriminalvårdsombudsman RFS, prata om Kriminalvårdens satsning på biträdande övervakare

Dessutom hålls erfarenhetsutbyte för både besöksgrupper och biträdande övervakare.

Deltar gör besöksgruppsansvarige i varje besöksgrupp inom RFS. Besöksgruppen kan även sända ytterligare en besökare från besöksgruppen och en biträdande övervakare. RFS bjuder på mat, underhållning och boende i enkelrum.

Det slutliga programmet skickas en vecka före konferensen.

Tid, datum och anmälan

Datum: 13-14 november på Hagabergs folkhögskola, Södertälje
Tid: Lördag kl. 12.00 till söndag kl. 13.00
Anmälan: Senast den 22 oktober till thomas.karlsson@rfs.se

Meddela deltagarens namn, adress, telefonnummer, mailadress, eventuella kostönskemål samt om lunch önskas på lördag och/eller söndag. Maxantal deltagare är 30 personer och anmälan är bindande.

Konferensen är kostnadsfri för deltagarna och RFS ersätter utlägg för resa till konferensen (billigaste färdmedel gäller). Vid sena avbokningar utan läkarintyg får föreningen stå för självkostnadspris 1 000 kronor plus resekostnader.

Ladda ned inbjudan som PDF:


2021-10-08

Nyheter och reportage

RFS remissvar – Godmansutredningen

RFS har som remissinstans skrivit ett yttrande av utredningen Gode män och förvaltare – En översyn (även kallad godmansutredningen).  Här följer RFS övergripande synpunkter på innehållet i utredningen: Utredningens direktiv är inte tillräckligt omfattande RFS har under många år påtalat behovet av...

Läs hela inlägget


2021-09-23

Nyheter och reportage

Kommunikatör för frivilliga samhällsarbetare (vikariat)

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare, RFS, är en ideell organisation med 55 lokalföreningar vars medlemmar har lagreglerade frivilliguppdrag. Nu söker vi en vikarie för vår kommunikatör som ska gå på föräldraledighet i december. Arbetsbeskrivning RFS arbete utgår från alla människors lika värde och vårt...

Läs hela inlägget


2021-09-10

Nyheter och reportage

Digital utbildning i vardagsekonomi 21 oktober

Kursen är nu fullbokad! Därför har vi stängt anmälan. Välkommen till RFS digitala utbildning i vardagsekonomi!  Syftet med utbildningen är att rusta frivilliga samhällsarbetare med övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt kunna prata vardagsekonomi med sin klient eller brukare. Exempel på innehåll: Koll...

Läs hela inlägget