2021-11-05 | Nyheter och reportage

Starkt engagemang i studiecirkel

Igår hölls det sista studiecirkeltillfället i ”Vardagsekonomi” på Österåkeranstalten. Tio klienter deltog i cirkeln, som är den första som kunnat genomföras på plats efter pandemin.

– Deltagarnas engagemang och vilja att ta del av all information och diskutera de olika frågorna har gjort det till en ynnest att vara cirkelledare, säger Thomas Karlsson, studieansvarig på RFS, som har hållit i kursen.

Cirkeln har totalt haft fyra träffar där bland annat frågor om budget, framtidsplan, svenska trygghetssystemet och skuldsanering har belysts. Även kommunens budgetrådgivare har funnits på plats för att svara på frågor.

– Det finns en önskan att ta tag i sin ekonomiska situation, med exempelvis skulder. Men också att få verktyg för att kunna ändra sin inställning, säger Thomas Karlsson.

I cirkelns utvärdering har många vitsord lämnats:

”Rekommenderar att Kriminalvården gör ett program av den här studiecirkeln”, ”Allt var meningsfullt” ,”Bra med fördjupad kunskap att lägga upp en budget”, ”Kommer att planera om mina ekonomiska förutsättningar”  och ”Tack för att jag fick chansen att vara med” – för att nämna några.

Två andra avdelningar på Österåkeranstalten har nu anmält sitt intresse för kursen. Innan pandemin genomfördes fem studiecirklar i region Stockholm på olika anstalter och ett häkte.


2024-05-20

Nyheter och reportage

Hjälp att rösta i EU-valet

Snart är det dags för sommarens EU-val och alla som får rösta ska ha möjlighet gör det. Som frivillig samhällsarbetare kan det vara bra att ge praktiska råd och hjälp för att rösta. Den 9 juni 2024 är det val till...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage

RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson i SvD

Om jag behöver hjälp, hur vill jag att mina medmänniskor ska stötta mig? En relevant fråga att ställa till sig själv när vi tänker oss vilket samhälle vi själva vill ha. RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson intervjuades nyligen av Human Performance för...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage

RFS medverkan i Trygghetsberedningens utredning

RFS har fått möjligheten att delta och ge inspel, utifrån vår kunskap och erfarenhet, i pågående utredning om återfallsbrottslighet. Samverkan i syfte att förebygga återfall i brott En parlamentariskt sammansatt kommitté i form av en trygghetsberedning ska, biträdd av sakkunniga och experter,...

Läs hela inlägget