2018-11-19 | Nyheter och reportage 2018

Jennie vill synliggöra uppdragen

2018-11-19

Jennie Östlund är ny ombudsman för frivilliga samhällsarbetare, med inriktning kriminalvårdsområdet.

Berätta lite om din bakgrund och tidigare erfarenheter?
Jennie Östlund, ombudsman RFS
Jennie Östlund, ombudsman RFS

– Jag är jurist och har drygt elva års bakgrund inom områden relaterade till RFS verksamhet. Under drygt sex års tid arbetade på Stockholms överförmyndarnämnd. Närmast kommer jag från den privata ”sidan” där jag till stor del arbetat med socialrättsliga frågor såsom personlig assistans. Har även arbetat med organisationsutveckling på olika nivåer och just detta arbete ser jag som enormt viktigt, oavsett vilken organisation eller förening det är frågan om.

– Vad gäller frivilliguppdragen har jag själv haft sådana uppdrag och redan som 15-åring fick jag mitt första uppdrag som kontaktperson.

Varför vill du arbeta med de här frågorna?

– Det är frågor som jag helt enkelt brinner för. Frivilliguppdragen är något värdefullt som vi bör vara stolta över. Att sträva efter att synliggöra våra olika frivilliguppdrag och få ännu fler av landets alla invånare att intresserade av dessa frågor ser jag som en viktig del av vårt dagliga arbete.

På vilket sätt kan RFS medlemmar få stöd av dig?

– Oavsett vilket frivilliguppdrag man har är mitt mål att vara lättillgänglig för alla medlemmar. Det är viktigt att våra medlemmar känner att jag finns där som stöd och att man kan vända sig till mig oavsett vad saken gäller, alla frågor är ju viktiga frågor!

Vilket samarbete med Kriminalvårdens personal hoppas du på?

– Ett gott och kreativt samarbete hoppas jag givetvis på. Jag tror att samarbete är nyckeln till framgång och min strävan att vara lättillgänglig för alla gäller såklart även personal inom Kriminalvården.

Vilka aktiviteter har du inplanerade framöver?

– Jag har en massa spännande saker inplanerade! Under nästkommande vecka ska jag på en liten turné i Skåne där jag bland annat ska träffa lokala föreningsmedlemmar samt representanter från Kriminalvården i Malmö, Trelleborg samt Ystad som är sugna på vår besöksgruppsverksamhet.

Kontaktuppgifter till Jennie och kansliet finns här


2024-04-24

Nyheter och reportage 2018

RFS medverkan i Trygghetsberedningens utredning

RFS har fått möjligheten att delta och ge inspel, utifrån vår kunskap och erfarenhet, i pågående utredning om återfallsbrottslighet. Samverkan i syfte att förebygga återfall i brott En parlamentariskt sammansatt kommitté i form av en trygghetsberedning ska, biträdd av sakkunniga och experter,...

Läs hela inlägget


2024-04-17

Nyheter och reportage 2018

Michell Malmgren ny sakkunnig för psykiatri- och socialtjänstområdena

Michell Malmgren är RFS nya sakkunnig inom psykiatri- och socialtjänstområdena. Sedan starten i november 2023, har han redan hunnit med en hel del och där ett fokus har varit att stötta medlemmarna i frågor inom hans område. Michell har en politisk...

Läs hela inlägget


2023-10-16

Nyheter och reportage 2018

Lansering: Rätt att delta – med hjälp av ställföreträdare!

Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare (RFS) hälsar medverkande i projektet, samarbetspartners, myndigheter och andra som kommer i kontakt med överförmyndarfrågor välkomna till lanseringen av projektet Rätt att delta - med hjälp av ställföreträdare!   Inom ramen för projektet har två webbutbildningar tagits fram för...

Läs hela inlägget