2021-07-02 | Ledare

Ledare: En vår med stort engagemang

Nu när sommaren är här kan RFS blicka tillbaka på en späckad vår där förbundets och medlemmarnas engagemang för ett medmänskligare samhälle kommit till uttryck på många sätt.

Till exempel har RFS för första gången genomfört en digital årsmöteskonferens, där alla medlemmar hade möjlighet att lyssna på inspirerande föreläsningar och delta i diskussioner. Volontärbyrån berättade om ideellt engagemang och gav rekryteringstips, men pratade också om hur man öka delaktigheten bland de medlemmar som redan finns. Mary Juusela påminde åhörarna om varför vi engagerar oss, och lämnade inte många ögon torra med sin föreläsning om inkludering och utanförskap. Förbundsstyrelsen ledde ett erfarenhetsutbyte under konferensen, och många intressanta diskussioner om frivilliguppdragen hölls i de digitala rummen.

Under våren har vi också tackat av tidigare ordföranden Mimmi Agnevald Haugen, som med hjärta och engagemang lett förbundsstyrelsens arbete under två års tid, och med glädje hälsat Jennica Simesgården välkommen som ny förbundsordförande. Jennica, som tidigare varit vice ordförande i RFS, är en driven person som vurmar för lokalföreningarnas intresse och delaktighet i RFS verksamhet.

Och engagemanget – hos såväl lokalföreningarna som hos dess medlemmar – är stort. Både gällande uppdragen och föreningsarbetet.

I det här nyhetsbrevet kan ni till exempel läsa om Siv Larsson, ordförande för RFS lokalförening på Gotland, som har varit stödperson i 26 år – och ändå fortsätter att lära sig något nytt i varje uppdrag. Läsning väl värd att göra i hängmattan i sommar.

Nu går vi på RFS kansli på sommarledighet, och laddar batterierna för en fartfylld höst.  Kansliet är därför stängt mellan vecka 26 och 32.

Jag önskar er alla en skön och vilsam sommar!

Joanna Graumann Walnestedt
Förbundssekreterare


2020-12-18

Ledare

Ledare: Ett annorlunda år – och en annorlunda jul

Ett annorlunda år lider mot sitt slut. Ett år där de frivilliga samhällsarbetarna har genomfört sina uppdrag på andra och nya sätt, samtidigt som betydelsen av insatserna har varit viktigare än någonsin. Julen är för många förknippad med värme och gemenskap,...

Läs hela inlägget


2020-11-12

Ledare

Betydelsen av en medmänniskas bidrag under en pandemi

LEDARE Vårt förbund och våra medlemmar har liksom resten av vårt samhälle drabbats hårt av den pågående pandemin. För förbundet har pandemin inneburit stora utmaningar som har påverkat såväl vår ekonomi som verksamhet. Att förutse hur den här krisen långsiktigt kommer...

Läs hela inlägget


2020-06-18

Ledare

Om att skapa delaktighet i en tid av stora utmaningar och hitta nya möjligheter

2020-06-18 I april mottog vi som förbund den glädjande nyheten att vi har fått fortsatt förtroende av Allmänna arvsfonden. Projektet Rätt att delta – med stöd av en ställföreträdare kommer att bidra till att personer med rätt till god man ska...

Läs hela inlägget