2021-07-02 | Nyheter och Reportage 2021

Ledare: En vår med stort engagemang

Nu när sommaren är här kan RFS blicka tillbaka på en späckad vår där förbundets och medlemmarnas engagemang för ett medmänskligare samhälle kommit till uttryck på många sätt.

Till exempel har RFS för första gången genomfört en digital årsmöteskonferens, där alla medlemmar hade möjlighet att lyssna på inspirerande föreläsningar och delta i diskussioner. Volontärbyrån berättade om ideellt engagemang och gav rekryteringstips, men pratade också om hur man öka delaktigheten bland de medlemmar som redan finns. Mary Juusela påminde åhörarna om varför vi engagerar oss, och lämnade inte många ögon torra med sin föreläsning om inkludering och utanförskap. Förbundsstyrelsen ledde ett erfarenhetsutbyte under konferensen, och många intressanta diskussioner om frivilliguppdragen hölls i de digitala rummen.

Under våren har vi också tackat av tidigare ordföranden Mimmi Agnevald Haugen, som med hjärta och engagemang lett förbundsstyrelsens arbete under två års tid, och med glädje hälsat Jennica Simesgården välkommen som ny förbundsordförande. Jennica, som tidigare varit vice ordförande i RFS, är en driven person som vurmar för lokalföreningarnas intresse och delaktighet i RFS verksamhet.

Och engagemanget – hos såväl lokalföreningarna som hos dess medlemmar – är stort. Både gällande uppdragen och föreningsarbetet.

I det här nyhetsbrevet kan ni till exempel läsa om Siv Larsson, ordförande för RFS lokalförening på Gotland, som har varit stödperson i 26 år – och ändå fortsätter att lära sig något nytt i varje uppdrag. Läsning väl värd att göra i hängmattan i sommar.

Nu går vi på RFS kansli på sommarledighet, och laddar batterierna för en fartfylld höst.  Kansliet är därför stängt mellan vecka 26 och 32.

Jag önskar er alla en skön och vilsam sommar!

Joanna Graumann Walnestedt
Förbundssekreterare


2022-05-17

Nyheter och Reportage 2021

Utbildning om mänskliga rättigheter och svensk tvångsvård

Den 8 juni kl. 14 -17 anordnar Civil Rights Defenders en utbildning för RFS lokalföreningar. Grundutbildningen ger en översikt över vilka mänskliga rättigheter som finns, hur de relaterar till svenska lagar och var en kan vända sig om rättigheterna inte...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och Reportage 2021

19/5 Digital fortbildning i privatekonomi för dig som möter ekonomiskt utsatta

En ny livssituation kan ändra de ekonomiska förutsättningarna och kan drabba oss alla. Det är här en kostnadsfri kurs för dig som i ditt arbete möter personer i framförallt ekonomisk utsatthet. Kursen genomförs som ett webbseminarium med kompletterande självstudier. Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid"...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och Reportage 2021

27/4 Information om hur god man söker bidrag för huvudman

Är du god man och intresserad av att veta mer om hur du söker ekonomiskt bidrag för din huvudman?   RFS och Föreningen FVO bjuder in till genomgång av ansökan om medel. Vi går igenom ansökningsprocessen hos FVO och visar vilka möjligheter...

Läs hela inlägget