2021-07-02 | Ledare

Ledare: En vår med stort engagemang

Nu när sommaren är här kan RFS blicka tillbaka på en späckad vår där förbundets och medlemmarnas engagemang för ett medmänskligare samhälle kommit till uttryck på många sätt.

Till exempel har RFS för första gången genomfört en digital årsmöteskonferens, där alla medlemmar hade möjlighet att lyssna på inspirerande föreläsningar och delta i diskussioner. Volontärbyrån berättade om ideellt engagemang och gav rekryteringstips, men pratade också om hur man öka delaktigheten bland de medlemmar som redan finns. Mary Juusela påminde åhörarna om varför vi engagerar oss, och lämnade inte många ögon torra med sin föreläsning om inkludering och utanförskap. Förbundsstyrelsen ledde ett erfarenhetsutbyte under konferensen, och många intressanta diskussioner om frivilliguppdragen hölls i de digitala rummen.

Under våren har vi också tackat av tidigare ordföranden Mimmi Agnevald Haugen, som med hjärta och engagemang lett förbundsstyrelsens arbete under två års tid, och med glädje hälsat Jennica Simesgården välkommen som ny förbundsordförande. Jennica, som tidigare varit vice ordförande i RFS, är en driven person som vurmar för lokalföreningarnas intresse och delaktighet i RFS verksamhet.

Och engagemanget – hos såväl lokalföreningarna som hos dess medlemmar – är stort. Både gällande uppdragen och föreningsarbetet.

I det här nyhetsbrevet kan ni till exempel läsa om Siv Larsson, ordförande för RFS lokalförening på Gotland, som har varit stödperson i 26 år – och ändå fortsätter att lära sig något nytt i varje uppdrag. Läsning väl värd att göra i hängmattan i sommar.

Nu går vi på RFS kansli på sommarledighet, och laddar batterierna för en fartfylld höst.  Kansliet är därför stängt mellan vecka 26 och 32.

Jag önskar er alla en skön och vilsam sommar!

Joanna Graumann Walnestedt
Förbundssekreterare


2022-04-06

Ledare

Ledare Nyhetsbrev April 2022

Temat för det nummer av nyhetsbrevet som du nu läser är engagemang. Engagemang för att hjälpa en medmänniska är den gemensamma nämnaren för alla frivilliga samhällsarbetare, oavsett uppdrag. Årets konferens som går av stapeln den 9 – 13 maj innehåller olika...

Läs hela inlägget


2021-12-14

Ledare

Ledare: Ett år där RFS flyttat fram positionerna

Vips så är det dags för att avsluta året. Jag tror minsann att dygnets 24 timmar  blir kortare och kortare för varje år som går. Vintern har slagit sina klor i min hemstad Borlänge, snön faller och kylan är bitande....

Läs hela inlägget


2021-10-28

Ledare

Ledare: Uppdrag som gör skillnad

Jag hade aldrig hört talas om frivilliga samhällsarbetare före 2015. Nu tycker jag ordet ”rockar” och är stolt över att få vara en medmänniska som har möjlighet att vara delaktig i en annan människas liv. Min erfarenhet som frivillig samhällsarbetare har...

Läs hela inlägget