2021-07-02 | RFS nyhetsbrev

Ledare: En vår med stort engagemang

Nu när sommaren är här kan RFS blicka tillbaka på en späckad vår där förbundets och medlemmarnas engagemang för ett medmänskligare samhälle kommit till uttryck på många sätt.

Till exempel har RFS för första gången genomfört en digital årsmöteskonferens, där alla medlemmar hade möjlighet att lyssna på inspirerande föreläsningar och delta i diskussioner. Volontärbyrån berättade om ideellt engagemang och gav rekryteringstips, men pratade också om hur man öka delaktigheten bland de medlemmar som redan finns. Mary Juusela påminde åhörarna om varför vi engagerar oss, och lämnade inte många ögon torra med sin föreläsning om inkludering och utanförskap. Förbundsstyrelsen ledde ett erfarenhetsutbyte under konferensen, och många intressanta diskussioner om frivilliguppdragen hölls i de digitala rummen.

Under våren har vi också tackat av tidigare ordföranden Mimmi Agnevald Haugen, som med hjärta och engagemang lett förbundsstyrelsens arbete under två års tid, och med glädje hälsat Jennica Simesgården välkommen som ny förbundsordförande. Jennica, som tidigare varit vice ordförande i RFS, är en driven person som vurmar för lokalföreningarnas intresse och delaktighet i RFS verksamhet.

Och engagemanget – hos såväl lokalföreningarna som hos dess medlemmar – är stort. Både gällande uppdragen och föreningsarbetet.

I det här nyhetsbrevet kan ni till exempel läsa om Siv Larsson, ordförande för RFS lokalförening på Gotland, som har varit stödperson i 26 år – och ändå fortsätter att lära sig något nytt i varje uppdrag. Läsning väl värd att göra i hängmattan i sommar.

Nu går vi på RFS kansli på sommarledighet, och laddar batterierna för en fartfylld höst.  Kansliet är därför stängt mellan vecka 26 och 32.

Jag önskar er alla en skön och vilsam sommar!

Joanna Graumann Walnestedt
Förbundssekreterare


2022-06-28

RFS nyhetsbrev

Intervju med Jairo Correa – Om att vara kontaktperson för ett yngre barn

Den största fördelen med att arbeta med yngre barn är att det är betydligt enklare att komma nära och skapa en bärande relation med yngre barn. Äldre ungdomar har ofta mer komplicerade sociala problem och större misstro till en som...

Läs hela inlägget


2022-06-28

RFS nyhetsbrev

Intervju: Märta Frank – Om uppdraget som kontaktperson åt en tonåring

Temat för RFS nyhetsbrev nr 2 för 2022 är barnen och barnperspektivet. Därför har vi intervjuat Märta Frank som förutom att arbeta som ombudsman för kriminalvården på RFS kansli även är kontaktperson åt en tonårstjej. Från början var Märta mer inne...

Läs hela inlägget


2022-06-28

RFS nyhetsbrev

Ledare Nyhetsbrev Juni 2022

Som frivilliga samhällsarbetare kommer vi i kontakt med barn genom uppdragen kontaktperson, kontaktfamilj, stödfamilj, särskilt förordnad vårdnadshavare eller god man för ett barn. Vi kommer också i kontakt med barn eller barnperspektivet i uppdrag där barnets förälder är vår brukare....

Läs hela inlägget