Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14741
  Anonym
  Inaktiv

  Jag är lite villrådig hur jag ska göra. Huvudmannen har skral ekonomi och genom att söka bistånd samt kapa vissa utgifter har det plötsligt blivit lite mer pengar på kontot. Allt som allt denna månad 6000 kronor att förfoga över. Hen har ett barn, 16 år, på 50 %. Min kalkyl blir att hen kan använda högst 1000 kronor per vecka för mat o.dyl. Då blir det 2000 kronor att spara för eventuella hyreshöjningar och elkostnader i vinter. Tidigare har hen klarat sig på max 700 kronor i veckan men nu märker jag att det börjar “slösas” och hen önskar 1500 kronor på sitt konto för veckohandlingen. Jag förde över 1000 kronor och de tog slut direkt. Vad gör jag? Har jag rätt, att som förvaltare, hålla på pengarna? Jag måste tänka i ett längre perspektiv. Dessutom vill Överförmyndaren att jag “sparar” till mitt arvode och det går inte alls med tanke på hur ekonomin ser ut. Några tankar kring detta?
  Mvh G

  #14776
  Anonym
  Inaktiv

  Du skriver att du är förvaltare åt din huvudman. Således inte god man. Även jag är förvaltare åt en person som gärna spenderar pengar. Att ha förvaltare är ju en tvångsåtgärd och som förvaltare har man ju mycket långtgående befogenheter då det gäller huvudmannens ekonomi. Mitt tips är således att du ska göra det som känns rätt för dig och som innebär att pengarna räcker inklusive att det finns en buffert. Det är tämligen hopplöst att som förvaltare tvingas begära anstånd med betalningar på grund av att huvudmannen saknar pengar.
  Tycker dock överförmyndarens kommentar är något märklig. Om din huvudman får försörjningsstöd är ju hens ekonomi precis ovanför existensminimum. I det läget står ju kommunen för kostnaden som avser din ersättning.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Förvalta egendom” är stängt för nya ämnen och svar.