Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5075
  Anonym
  Inaktiv

  Hej. Jag har fullgjort mitt första år som GM för min HM. Årsredovisningen godkändes av ÖF och så även arvodet. När jag betalar ut arvode från min HM:s konto så går ju nettot efter skatt till mitt konto. Men när det gäller inkomstskatten (som ju är “min” skatt på mitt arvode) och arbetsgivaravgifter, hur funkar det då? Betalar jag både skatt och arbetsgivaravgifter från min HM:s konto till HM:s skattekonto med HM:s OCR-nummer? Eller betalas inkomstskatten till mitt skattekonto och arbetsgivaravgiften till min HM:s skattekonto? Med vems OCR-nummer i så fall?

  #5438
  Anonym
  Inaktiv

  Det är arvodet du får som ska beskattas. Skattesatsen är densamma som i din hemkommun. Jag föreslår att du räknar ut arvode minus skatt + kostnadsersättningar och betalar det till ditt konto. Skatt och arbetsgivaravgifter betalar du från huvudmans konto. Observera att du ska skapa ett OCR-nummer från huvudmannens personnummer när du betalar in. Det finns en lathund på Skatteverkets hemsida med vilken du skapar rätt OCR. Också en hjälpblankett för att hålla rätt på hur man beräknar och betalar finns här:

  https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/blanketterbroschyrer/blanketter/info/4882.4.39f16f103821c58f680006772.html

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Arvode” är stängt för nya ämnen och svar.