2018-09-07 | Nyheter och reportage 2018

Bli cirkelledare i Vardagsekonomi!

Bild med många människor2018-09-07

INSTÄLLT

Vill du bidra till att intagna i häkte och anstalt blir bättre rustade innan frigivning? Är du bekant med studiecirklar eller vill du lära dig det? Kanske kan RFS cirkelledarutbildning Vardagsekonomi vara något för dig!

RFS har tagit fram en ny studiecirkel i vardagsekonomi för intagna i häkte och anstalt. Cirkeln består av tre till fyra tillfällen.

Klienter inom kriminalvården har ofta eller riskerar att få problem med skulder. Syftet med studiecirkeln är att intagna ska få möjlighet att diskutera och lära sig mer om sin privatekonomi.

Lördagen den 13 oktober kl 10.00-16.00 planerar RFS en pilotutbildning av cirkelledare i Stockholm tillsammans med ABF. Målgruppen för denna första utbildning är frivilliga samhällsarbetare i Stockholmsområdet. Om utbildningen faller väl ut och det finns finansiering är RFS plan att sprida studiecirkeln i hela landet.

Under kursdagen bjuds på fika, lunch bekostas av deltagarna själva.

Ingen förkunskap om kriminalvård behövs men det är önskvärt att ha kännedom om ekonomiska frågor. Efter utbildningen kommer RFS studieansvarige finnas behjälplig kring planering och råd.

Studiecirklarna kommer sedan ske på vardagar och dagtid. En förutsättning för att bli cirkelledare är att bli medlem i en lokalförening inom RFS.

Vill du anmäla dig eller få veta mer? Välkommen att höra av dig till oss på RFS kansli!

Obs! Utbildningen 13/10 inställt pga för få anmälningar, nytt datum kommer inom kort!

Ladda ner inbjudan som pdf

Kontakt: Thomas Karlsson, studieansvarig RFS, thomas.karlsson@rfs.se, 08-556 068 34


2022-05-17

Nyheter och reportage 2018

Utbildning om mänskliga rättigheter och svensk tvångsvård

Den 8 juni kl. 14 -17 anordnar Civil Rights Defenders en utbildning för RFS lokalföreningar. Grundutbildningen ger en översikt över vilka mänskliga rättigheter som finns, hur de relaterar till svenska lagar och var en kan vända sig om rättigheterna inte...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage 2018

19/5 Digital fortbildning i privatekonomi för dig som möter ekonomiskt utsatta

En ny livssituation kan ändra de ekonomiska förutsättningarna och kan drabba oss alla. Det är här en kostnadsfri kurs för dig som i ditt arbete möter personer i framförallt ekonomisk utsatthet. Kursen genomförs som ett webbseminarium med kompletterande självstudier. Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid"...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage 2018

27/4 Information om hur god man söker bidrag för huvudman

Är du god man och intresserad av att veta mer om hur du söker ekonomiskt bidrag för din huvudman?   RFS och Föreningen FVO bjuder in till genomgång av ansökan om medel. Vi går igenom ansökningsprocessen hos FVO och visar vilka möjligheter...

Läs hela inlägget