2018-09-07 | Nyheter och reportage 2018

Bli cirkelledare i Vardagsekonomi!

Bild med många människor2018-09-07

INSTÄLLT

Vill du bidra till att intagna i häkte och anstalt blir bättre rustade innan frigivning? Är du bekant med studiecirklar eller vill du lära dig det? Kanske kan RFS cirkelledarutbildning Vardagsekonomi vara något för dig!

RFS har tagit fram en ny studiecirkel i vardagsekonomi för intagna i häkte och anstalt. Cirkeln består av tre till fyra tillfällen.

Klienter inom kriminalvården har ofta eller riskerar att få problem med skulder. Syftet med studiecirkeln är att intagna ska få möjlighet att diskutera och lära sig mer om sin privatekonomi.

Lördagen den 13 oktober kl 10.00-16.00 planerar RFS en pilotutbildning av cirkelledare i Stockholm tillsammans med ABF. Målgruppen för denna första utbildning är frivilliga samhällsarbetare i Stockholmsområdet. Om utbildningen faller väl ut och det finns finansiering är RFS plan att sprida studiecirkeln i hela landet.

Under kursdagen bjuds på fika, lunch bekostas av deltagarna själva.

Ingen förkunskap om kriminalvård behövs men det är önskvärt att ha kännedom om ekonomiska frågor. Efter utbildningen kommer RFS studieansvarige finnas behjälplig kring planering och råd.

Studiecirklarna kommer sedan ske på vardagar och dagtid. En förutsättning för att bli cirkelledare är att bli medlem i en lokalförening inom RFS.

Vill du anmäla dig eller få veta mer? Välkommen att höra av dig till oss på RFS kansli!

Obs! Utbildningen 13/10 inställt pga för få anmälningar, nytt datum kommer inom kort!

Ladda ner inbjudan som pdf

Kontakt: Thomas Karlsson, studieansvarig RFS, thomas.karlsson@rfs.se, 08-556 068 34


2024-06-07

Nyheter och reportage 2018

RFS summerar Socialrättsdagen 2024

Framtidshopp, kunskap, samarbete Om man kort ska summera Socialrättsdagen 2024 så är det med ledorden ”framtidshopp, kunskap, och samarbete”. Samtliga talare från chefsåklagare, jurist, forskare, socialtjänstminister, socialpedagog och representanter från Socialstyrelsen och Skolverket pratade alla om behovet av ett samarbete i...

Läs hela inlägget


2024-06-05

Nyheter och reportage 2018

Pride month – öppenhet och inkluderande

Nu under juni är det Pride month! Det är ett tillfälle att uppmärksamma den öppenhet och inkluderande tanke som många förknippar Pride med. Visste du att det är 55 år sedan som (det tros vara) världens första Pridedemonstration hölls i New...

Läs hela inlägget


2024-05-27

Nyheter och reportage 2018

Bedrägerier på nätet

Visste du att bedrägeribrotten var den brottskategori som ökade mest under 2023 och sett i ett tioårsperspektiv har de anmälda bedrägeribrotten ökat med 53 procent. Den typ av bedrägeribrott som ökade mest 2023 jämfört med året innan var kortbedrägeri och...

Läs hela inlägget