Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5042
  Anonym
  Inaktiv

  Blivit ombedd att komplettera mig begäran om extra arvode med antalet timmar jag lagt ner…

  Det handlar om två saker. För det första den tid jag lagt ner på ett arvskifte och för det andra om den extra tid jag tvingats lägga ner i samband med nytt uppdrag då min HM har pension/tillgångar/skulder i utlandet.

  Jag har ganska detaljerat beskrivit vad jag gjort, men ÖFE vill ha en sifferuppgift på antalet timmar. Vad är rimligt att begära? Det handlar om att sitta i möte med en jurist vid ett par tillfällen, själv sätta sig i alla dokument och sedan all telefonkö/samtal och brevskrivande på utrikiska.

  #5351
  Anonym
  Inaktiv

  Hej! Jag har ju inte gjort något sådant , men har ett tips i fortsättningen. I mitt bokföringsprogram finns det ngt som heter dagbok. Där fyller jag i varje möte och varje samtal hur många timmar och minuter man lägger ner på mina huvudmän och andra möten och anhöriga. Så har man allt ner skrivet. Men det hjälper inte dig nu. Här har dom sagt att man kontaktar ÖVF nämnden när det är större ärende så man kom överens om en summa för de jobbet, men man ska meddela innan och förankra sig om det. Risken är annars att man inte får ngt för de? Höfta till annars mellan 10-20 timmar möte tar tid och sen skriva ihop, tiden springer iväg.

  #5355
  Anonym
  Inaktiv

  @yzze: Men när det är HM själv som betalar så kan det kännas lite surt.

  Jag är berättigad ett fast arvode när jag får ett nytt uppdrag. Skulle det vara proportioneligt så borde jag fått två sådana arvoden för min HM i detta fall. (Två länder, två pensioner, två banker, två skattemyndigheter, två postadressändringar etc.) Nu räknade jag istället igenom alla timmar jag sökt på nätet och suttit i telefonkö på utlandet och det gjorde HM nästan fattig. Det knasiga blev att jag fick samma timersättning för det jobbet, som den tid jag suttit i möten med jurister och advokater om arvskiftet.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Forumet ”Arvode” är stängt för nya ämnen och svar.