Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12515
  Anonym
  Inaktiv

  Hej! jag är god man och har alla tredelar, min hm är arbetslös. Och jag ordnar med alla papper till a-kassa/ tidrapporter. hm har en funktionsnedsättning, förstår nog inte riktigt hur man söker jobb, fast man har fått information och hur man söker. Jag har har frågat ÖVF om jag ska söka jobb åt min hm, svar nej… men om hm inte förstår? ska jag sitta bredvid då och visa? Då blir det ändå att jag “söker” jobb på sätt och vis. arbetsförmedlingen kunde inte tillgå den hjälpen att sitta med hm. Och hm betalar arvodet själv.. det sticker iväg i pengar om jag ska sitta där… ingår detta i mitt uppdrag? Arbetsförmedlingen tycker det, och ska man vara med på alla möten med dom? ( om man själv jobbar 7-16) hur hinner man gå på dessa då?

  #12518
  Anonym
  Inaktiv

  Hej Godman53!
  Det ingår inte att vare sig söka, eller vara behjälplig med att söka, jobb i din huvudmans ställe. Om hen inte fungerar bör du istället hjälpa huvudman att få en utredning. Det kan behövas ett läkarintyg för att visa på att huvudmannen inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande. Man kanske också måste fundera över en utredning om möjligheten att få sjuk- och aktivitetsersättning ska inledas? Du kanske måste hjälpa till att få Arbetsförmedlingen att förstå att din huvudman inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande? Jobba öppet mot avdelningen ekonomiskt bistånd hos socialtjänsten.
  Med vänlig hälsning
  Tommy Ekman, godmanspanelen

  #12519
  Anonym
  Inaktiv

  Hej!
  Jo, det är så att hm har jobbat 19 år på ett och samma ställe där det har gått bra monterat en sak och sen packat ner, och sen försvann detta jobb, fick prova ngt nytt på detta men det fungerade inte. Hm hade sin lilla plats att vara på och skötte sig själv och fick göra vad och hur mkt man kan UTAN några krav, hade lönebidragsanställning, men så försvann det, och hm fick andra arbetsuppgifter. Men det fungerade inte. Hamnade på ett ställe där dom kollade för att se vad som fungerade eller inte där fick man krav och hm ljuger och säger att man kan fast man inte kan. Jag har pratat med hm om sjukersättning det är blankt NEJ, hm tycker själv att hen är normal och vill inte göra några utredningar. Frågar man förstår du detta nu hur man gör typ då hm har fått visat några ggr hur man söker jobb men det gör ju inte hm. Och arbetsförmedlingen SIUS förstår och ser och inser att det bästa är egentligen sjukersättning och dagligverksamhet som är det bästa. Men eftersom hm säger nej så kan man ju inte ansöka om sjukersättning om man inte gör en utredning hm, är född med en funktionsnedsättning men den är utredningen som är gjord är på 70 talet…. inget nytt så den fungerar inte i dag som underlag har sökt merkostnader men blankt nej på den klart, dom vill ju ha en diagnos och kod på detta. Jag har varit på af men dom är benhårda för att få a-kassa måste hm söka 4-20 jobb per månad… gissa om man är frustrerad …. och det är covid tider… vi fick dispens för 4-5 jobb i månaden. Dr sjukskriver inte hm och dr gör ingen utredning , finns inga journaler att tillgå, utan dr bad mig att göra en egenremiss.

  #12520
  Anonym
  Inaktiv

  Hej!
  Ja, visst kan du skriva egenremiss men det är ju också så att det är fritt att välja ny läkare/vårdcentral. Men om det är ett godmanskap så kan du bara söka med huvudmans medgivande. Det handlar nog till stor del att få huvudman att förstå situationen och agera inför hur det faktiskt ser ut. Ibland är det så att den enskilde, trots att det är besvärligt, måste komma riktigt djupt ner i besvärligheterna innan de förstår att de måste ha hjälp att komma vidare.
  Tommy Ekman, godmanspanelen

  #12521
  Anonym
  Inaktiv

  Ja exakt SÅ är det, att hm måste tyvärr det för att inse själv. Jag är inne på den linjen faktiskt. Bra svar. Tack så mycket. Godman53

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Forumet ”Övrigt” är stängt för nya ämnen och svar.