Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9725
  Anonym
  Inaktiv

  Hur är det? Har ni alla fått era arvodesbeslut för 2018 från resp. kommun?

  #9744
  Henrik Mörner
  Deltagare

  I vår kommun har alla som inte har kompletteringar fått sina arvodesbeslut för 2018 i september. Värre var det förra året då var de inte klara förrän efter nyår… Så i vårt fall har det blivit lite bättre i år.

  Det är dock ett stort problem att det tar så lång tid att granska, då syftet ju är att stoppa eventuell förskingring eller liknande och det kan ju pågå “ogranskat” under ganska lång tid med nuvarande tidsperiod.

  Jag har föreslagit att man borde leta avvikelser istället för att göra om årsräkningen (vilket är vad de gör i vår kommun i alla fall) Man borde med lite statistisk analys och ett par års årsräkningar i ryggen kunna granska årsräkningen automatiskt och bara ägna sig åt avvikelser. Tänk vad fort det skulle gå om läser in årsräkningen och omedelbart får fram att “den stämmer bra, men hyran har ökat ganska mycket i år” och kan då omedelbart se om det är förklarat i underlaget, om det kräver komplettering eller om man kan misstänka någon form av oegentlighet. Då skulle ju våra HM faktiskt få den rättssäkerhet de förtjänar, eller hur?

  #9863
  Anonym
  Inaktiv

  Av inlämnade 16 årsräkningar för 2018 har en inte kommit för beslut ännu. Jag har inte fått förfrågan om att inkomma med förklaringar e dyl.

  #9867
  Ulf Johansson
  Deltagare

  Låter mycket märkligt. Jag lämnade in mina årsräkningar i februari och fick svar-ersättning under sommaren. Har du frågat överförmyndaren varför det dröjer.

  #9871
  Anonym
  Inaktiv

  Jag frågade i juni om det var något som var speciellt men fick bara till svar att de väntade på en kontosammanställning från Swedbank. De roliga i sammanhanget är att för den personen hade jag INGEN bankkontakt alls under 2018, hade honom bara under december. Min HM fick bara fickpengar från sitt familjehem.
  Den aktuella kommunen skriver på sin hemsida:
  “”Granskningsläge
  Det återstår ca 300 årsredovisningar där arvode begärts där granskning pågår.
  Om vi behöver kompletterande uppgifter kontaktar vi dig.
  Du behöver inte kontakta oss utan vi hör av oss om vi behöver få en komplettering från dig.””

  Har jag inte hört något tills nästa årsräkning den för 2019 skall skickas in, får jag väl ge dem en påminnelse och också meddela vad jag tycket om deras behandlingstid…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Forumet ”Arvode” är stängt för nya ämnen och svar.